Hírek > Feltörekvőben a kínai futball? >

Feltörekvőben a kínai futball?

2017.01.13 16:00
A fogadási csalások miatt mélyről indult, de magasra tör a kínai labdarúgás - összegezte az elmúlt átigazolási időszakok tapasztalatát Dénes Ferenc sportközgazdász az M4 Sport pénteki, Sportreggeli című adásában.
Feltörekvőben a kínai futball?

"Csak korlátozott számban lehet külföldieket szerződtetni, így egyértelmű a kínaiak célja: a legjobbakat szeretnék leigazolni. Erős politikai elköteleződés van a sport, így a labdarúgás fejlesztése mellett is az országban" - jelentette ki Dénes Ferenc.
    

A sportközgazdász elmondta, nemcsak a külföldi labdarúgókat veszik drágán, hanem a piac tökéletlensége és korlátozottsága miatt azok a hazai játékosok is sokba kerülnek, akik "képesek egy egyeneset rúgni a labdába", hozzájuk képest pedig a külföldről érkező, nagy nevű labdarúgók már nem is olyan drágák.
    

"Hasonló folyamat zajlik, mint amikor a nyugat-európai ligák kirabolták Afrikát és Kelet-Európát, csak most úgy tűnik, meg vagyunk sértve, hogy nem a kedvenc európai csapatunkhoz igazolnak ezek a játékosok, hanem mondjuk Sanghajba" - mondta Dénes Ferenc, aki szerint tudomásul kell venni, hogy ha a labdarúgók adott munkáért száz egységnyi pénz helyett kaphatnak nyolcszáz egységnyit is, akkor közülük sokan utóbbit fogják választani.
    

"A kínaiak már a spájzban vannak" - summázta az elmúlt időszak történéseit a sportközgazdász, aki szerint a jövőben érdemes lesz odafigyelni a távol-keleti klubokra.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák