Hírek > Donald Trumpot kiszámíthatatlannak tartják >

Donald Trumpot kiszámíthatatlannak tartják

2017.01.14 04:30
A Vatikánban és a katolikus egyházban erős az aggodalom Donald Trump megválasztott amerikai elnök miatt, akit kiszámíthatatlan embernek tartanak - nyilatkozta Ken Hackett az Egyesült Államok távozó szentszéki nagykövete a HuffintgtonPost.it hírportálon pénteken közölt interjúban.
Donald Trumpot kiszámíthatatlannak tartják

Ken Hackett kijelentette, hogy a Szentszéknél akkreditált többi külföldi nagykövet körében mély aggodalmat tapasztal amiatt, hogy az Egyesült Államok elnöke "folyamatos meglepetés, ezért nem tudják, mit várjanak tőle olyan kérdésekben mint Palesztína, az emberi jogok és a migráció". Hozzátette, véleménye szerint nehéz jelenleg megmondani, milyen lesz Donald Trump elnöksége.
   
A három és fél éve kinevezett amerikai szentszéki nagykövet önként távozik posztjáról: Ken Hackettet Barack Obama nevezte ki, de szolgálatát nem kívánja Donald Trump elnöksége alatt is folytatni.
   
Ken Hackett szerint a megválasztott elnök és a Vatikán közötti legjelentősebb diplomáciai ellentét a migrációt érinti. Ferenc pápa tavaly februárban a mexikói apostoli látogatásáról hazatérőben azt mondta, hogy aki falakat akar csak építeni hidak helyett, az nem keresztény.

Később a szentszéki szóvivő hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa szavait nem szánta személyes támadásnak az akkor még az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump ellen, aki az amerikai-mexikói határfal ígéretével kampányolt. Donald Trump úgy reagált, senki sem mondhatja meg, ki jó keresztény, és a katolikus egyházfőt túlzottan politizálónak nevezte.
    
Donald Trump novemberi választási sikerét Pietro Parolin szentszéki államtitkár azzal kommentálta: a Vatikánban imádkoznak érte és azért, hogy "Isten támogassa őt hazája, illetve a világ békéjének és jólétének szolgálatában".
   
A távozó amerikai nagykövet kinevezendő utódának is üzent, hangoztatva: "tudnia kell, hogy a szentszéki nagykövetnek kapcsolatokat és nem üzletet kell kötni a Vatikánban". Figyelmeztetett arra is, hogy a Szentszék aktív szerepe folyamatosan erősödni fog a világban

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák