Hírek > Megmutatjuk mennyi fizetés járna Neked havonta - kalkulátor >

Megmutatjuk mennyi fizetés járna Neked havonta - kalkulátor

2017.01.14 18:53
A KSH adatai szerint 2016 első tíz hónapjában (ez most a legfrissebb adat) a nettó keresetek emelkedése – a személyijövedelemadó-kulcs 1 százalékpontos csökkenése következtében – a bruttó bér átlagát meghaladó mértékű, 7,6% volt.
Megmutatjuk mennyi fizetés járna Neked havonta - kalkulátor

Nézzük először a legfrissebb (2016 okóber havi) statisztikai adatokat:

 

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete – a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – 262 200 forint volt.

 

Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 174 400 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 181 600 forintra becsülhető.

 

Való igaz, a magyar bérek (sajnos) európai összehasonlításban jelentősen alacsonynak mondhatók.


De mennyit ér(ne) a Te tudásod havi szinten?

 

Mennyi kellene keresned jelenleg ahhoz, hogy a ténylegesen megérdemelt (bruttó) bért kapd?  A SzámoldKi.hu honlap elkészítette a korrekt bruttó bér kalkulátorát, melynek segítségével ezt most kiszámolhatod (a cikk alatt tudod elindítani a képre kattintva).


Na, mennyit is kéne keresned? (a képre kattintva megtudod)

 

korrekt bruttó bér kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák