Hírek > John Kerry szerint helytelen, hogy Trump beleszól más országok politikájába >

John Kerry szerint helytelen, hogy Trump beleszól más országok politikájába

2017.01.17 04:20
John Kerry amerikai külügyminiszter egy televíziós interjúban bírálta Donald Trump megválasztott elnököt, és úgy vélte, helytelen, hogy Trump - ahogyan ő fogalmazott - "belelép" más országok politikájába.
John Kerry szerint helytelen, hogy Trump beleszól más országok politikájába

Az amerikai diplomácia leköszönő irányítója a CNN hírtelevízió nemzetközi kiadásának Londonban adott interjújában minősítette "helytelennek" Donald Trump megnyilvánulásait.
   
John Kerry külön kiemelte a megválasztott elnök Angela Merkel német kancellár címére intézett kritikáját a menekültpolitika ügyében. "Úgy gondolom, nagyon óvatosnak kell lennünk, amikor azt sugalljuk, hogy Európa egyik legerősebb vezetője ilyen vagy olyan hibát követett el"- fogalmazott Kerry.
   
Vasárnap egy londoni és egy német lapnak adott interjújában Donald Trump bírálta, hogy Merkel 2015-ben csaknem 900 ezer menedékkérőt fogadott be. "Nagyon katasztrofális hibát követett el, hogy befogadta az összes illegálisan érkezőt, bárhonnan is jöjjenek" - mondta Trump a német Bild című lapnak.
    

Kerry viszont ezzel ellentétben "különlegesen bátornak" nevezte Merkel döntését a migránsok befogadásáról.
   
A tavalyi Brexit-népszavazás előtt egyébként Barack Obama elnök Londonban aktívan kampányolt a kilépés ellen, amiért Boris Johnson - aki azóta külügyminiszter lett -, nyilvánosan és élesen bírálta őt.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák