Hírek > Vége a találgatásoknak - Jön a 'hard Brexit'! >

Vége a találgatásoknak - Jön a 'hard Brexit'!

2017.01.19 16:33
Theresa May brit miniszterelnök bejelentése nyomán eldőlt, hogy az Egyesült Királyság nem kíván kapcsolódni az Európai Unió piacához, vagyis "hard Brexit" lesz - jelentette ki az Antall József Tudásközpont kutatásvezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Vége a találgatásoknak - Jön a 'hard Brexit'!

 Baranyi Tamás Péter közölte: az is eldőlt, hogy a brit kormány már az év elején megkezdi a kilépésről szóló tárgyalásokat.
    

Ez annyiban tisztázza a helyzetet, hogy a politikai elit nem kívánja megkerülni a népszavazás eredményét - tette hozzá.
    

Közlése szerint komoly kérdéseket vet fel a skótok kilépési szándéka az Egyesült Királyságból, ők ugyanis többször kinyilvánították, hogy az Európai Unió tagjai kívánnak maradni.
    

Ám ez a lépés kellemetlen volna, több szeparatista törekvésekkel szembenéző európai országok számára - fűzte hozzá.
    

Az is megfigyelhető, hogy a Brexittel egy időben a brit politika egyre inkább el kíván köteleződni a NATO felé - közölte Baranyi Tamás Péter.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák