Hírek > Donald Trump stílusa konfliktusokat okozhat >

Donald Trump stílusa konfliktusokat okozhat

2017.01.20 21:00
Donald Trump megválasztott amerikai elnök stílusa a nemzetközi színtéren konfliktusokat generálhat - vélekedtek az M1 aktuális csatorna péntek délutáni műsorában megszólaltatott Amerika-szakértők.
Donald Trump stílusa konfliktusokat okozhat

Nagy Sándor András kiemelte: Donald Trump számára a legfontosabb a "brand" (márka) - amelyet évtizedek óta épített. Ennek a brandnek a férfiruházat, ingatlanok, hotelek, golfpályák mellett mostantól a "Trump-elnök" is része lesz. Trump nem szeretne változtatni ezen a stílusán - vélekedett a szakértő.
   
Kifejtette, hogy Trump a diplomácia világában már eddig is több olyan kijelentést tett, amellyel "borzolta a kedélyeket". Példaként említette, hogy szokatlan volt Angela Merkel migránsokkal kapcsolatos politikájának bírálata.
   
Nagy Sándor András szerint Donald Trump az Egyesült Államokban a belpolitikában, s a külpolitikában is olyan politikus látszatát szeretné kelteni, aki nem rejti véka alá a véleményét.
   
Pálmai Zsolt hozzátette: Trump azt mondja, hogy az amerikai politikusok, a külpolitika alakítói nem hajlandók otthagyni a tárgyalóasztalt, ha nekik nem tetszően alakulnak a tárgyalások, ő viszont képes lesz ezt megtenni. A szakértő megjegyezve: ez az üzleti stílus nem feltétlenül alkalmazható a nemzetközi politikára. Ugyanis, ha az Egyesült Államok képviseletében feláll az asztaltól, annak az lesz az eredménye, hogy a többi résztvevő dönt vagy a világpolitikai problémák nem lesznek megoldva - fejtette ki a szakértő.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)