Hírek > Veszélybe került a demokrácia az Egyesült Államokban? >

Veszélybe került a demokrácia az Egyesült Államokban?

2017.01.21 11:45
Az új amerikai elnök beiktatásával foglalkozó szombati horvát sajtó szerint veszélybe került a demokrácia Donald Trump hivatalba lépésével.
Veszélybe került a demokrácia az Egyesült Államokban?

A legmarkánsabb bírálatot a Telegram című baloldali portál fogalmazta meg, amely szerint Trump beiktatási beszéde "tipikusan fasiszta volt".
   
Ezt a retorikát használta korábban Hitler, Mussolini, Perón és más arab és afrikai diktátorok - írta a portál, hozzátéve, hogy így beszélt Slobodan Milosevic is a délszláv háború előtti megszólalásaiban.
   
Milosevic állandóan a szerbek fenyegetettségéről szónokolt Jugoszláviában. "Az a politikus, aki az elnyomott nép közvetlen védelmezőjeként akar fellépni, politikai intézmények közreműködése nélkül, nagy veszélyt jelent a demokráciára" - hangsúlyozta a portál.
   
A Vecernji List című legolvasottabb, kormányhoz közeli horvát napilap úgy vélekedett, hogy Trump meg akarja változtatni Amerikát, meg akarja változtatni a világot, de nem akar változtatni saját magán. "Azt a Trumpot láttuk, akit ismerünk" - írta a lap vezércikkében. Kiemelte: egy ilyen Trumppal, akinek mintha hét mandátum betöltésére is lenne elég ereje, nehezen fognak boldogulni a világ és Európa vezetői.
   
A Jutarnji List című liberális napilap szerint "az új amerikai elnök a világ elé tárta az abszolút önzés himnuszát". "A nép az Isten, Trump az ő prófétája" - összegezte a beiktatási beszédet a lap.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák