Hírek > A NATO főtitkára gratulált az új amerikai elnöknek >

A NATO főtitkára gratulált az új amerikai elnöknek

2017.01.21 19:45
Jens Stoltenberg NATO-tőtikár az észak-atlanti szövetség nevében gratulált a 45. amerikai elnök, Donald Trump beiktatásához pénteken Brüsszelben kiadott közleményében.
A NATO főtitkára gratulált az új amerikai elnöknek

Stoltenberg ebben hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok a NATO 1949-es washingtoni megalapításától kezdve vezető szerepet töltött be a katonai szövetségben és továbbra is kimutatja "sziklaszilárd" elkötelezettségét a közös biztonság mellett.
   
Aláhúzta, a NATO a történelem legsikeresebb szövetsége, amelynek erőssége jó az Egyesült Államoknak és Európának egyaránt.
   
Stoltenberg reményét fejezte ki, hogy mihamarabb megkezdheti a szövetséget megerősítő közös munkáját Donald Trump elnökkel az olyan változó kihívásokra való válaszadás érdekében, mint a terrorizmus, valamint a szövetségesek közötti tehermegosztás kérdésében.
   
Nyilatkozata szerint az új amerikai elnök részvételével még idén NATO-csúcstalálkozót tarthatnak.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák