Hírek > Trump - Mindent az USA-ért? >

Trump - Mindent az USA-ért?

2017.01.24 12:30
Donald Trump, az előző adminisztrációval szemben, kiáll amellett, hogy az értékek helyett elsősorban Amerika érdekeit kell érvényesíteni - jelentette ki Magyarics Tamás Amerika-szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
Trump - Mindent az USA-ért?

Aszakértő emlékeztetett arra, hogy eddig az amerikaiak megpróbálták saját értékeiket érvényesíteni a külpolitikában, ha azok nem ellenkeztek az érdekeikkel, Trump szerint viszont nem feladatuk aktívan beleszólni más országok belügyeibe.
    

Magyarics Tamás hangsúlyozta: jelzésértékű, hogy Trump első vendége Theresa May brit miniszterelnök lesz, ugyanis mindkét ország át akarja hangolni multilaterális érdekeit bilaterális kapcsolatokká. Ugyanakkor mindig is a britek álltak a legközelebb Amerikához, ideológiailag és katonailag egyaránt.
    

Az is érthető, hogy a következő két vendég az izraeli miniszterelnök és az egyiptomi elnök, hiszen mindkét állam kulcsország a Közel-Keleten és az amerikai katonai segélyek legfőbb haszonélvezői - mondta.
    

A szakértő arról is szólt, hogy amerikaiak milliói nem részesültek a globalizációból, amelynek hatására sok munkahely szűnt meg, főleg a feldolgozóiparban, és főleg ennek köszönheti Trump a megválasztását.
    

A választók azt várják, hogy Trump munkahelyeket teremt, holott a globalizációs folyamatok nem fognak megállni, és az amerikai órabérek nem versenyképesek a világban - jelentette ki Magyarics Tamás.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák