Hírek > Trump új beruházásokra ösztönzi az autóipar vezetőit >

Trump új beruházásokra ösztönzi az autóipar vezetőit

2017.01.25 00:05
Új beruházásokra ösztökélte az autóipar vezetőit az amerikai elnök a Fehér Házban tartott kedd délelőtti egyeztetésen.
Trump új beruházásokra ösztönzi az autóipar vezetőit

A Donald Trumppal tartott megbeszélésen Mary Barra, a General Motors, Mark Fields, a Ford és Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója vett részt. Jelen volt Matt Blunt, Missouri állam kormányzója is, aki egyben az autógyártók kereskedelmi szervezetének vezetője.
   
Az elnök megerősítette azt, amit kedd reggeli Twitter-bejegyzésében már közölt: "azt akarom, hogy új gyárak épüljenek itt, az itthon eladott autókhoz". Az üzenetben kiemelte és dicsérte a Fordot és a Fiat Chryslert, mert az elmúlt napokban mindkét cég bejelentette, hogy megnöveli amerikai termelését. A Ford például lemondott egy másfélmilliárd dolláros mexikói beruházásról és helyette inkább 700 milliót invesztál egy michigani gyárba, bár a Focus gyártását változatlanul Mexikóban tervezi.
   
Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója ugyanakkor megerősítette, a cég 2014-ben bejelentette, hogy 2018-ig ötmilliárd dolláros beruházást hajt végre Mexikóban, s ezen a terven nem kíván változtatni.
   
Trump korábban többször is bírálta a Mexikóban vagy máshol, külföldön gyártató cégeket, és 35 százalékos vámokat helyezett kilátásba az importautókra.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Traffipax - mekkora büntetésre számíthatok? - kalkulátor

Gépkocsi fogyasztási költség kalkulátor

Mekkora az esélye, hogy az én autómat lopják el? - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák