Hírek > Indulhat a pilótaképzés Debrecenben >

Indulhat a pilótaképzés Debrecenben

2017.01.27 19:30
Megkezdődött az oktatók felkészítése a Debreceni Egyetem (DE) angol nyelvű hivatásos repülőgépvezető képzésére, amely várhatóan a 2017/18-as tanévben indulhat el - közölte az egyetem sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
Indulhat a  pilótaképzés Debrecenben

A hét féléves "Professional pilot" képzést elsősorban külföldi diákoknak hirdeti meg az egyetem műszaki kara és a Pharma Flight, mint az intézmény repülőmérnöki kihelyezett tanszéke.
   

A közleményben idézték Farkas Andrást, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) légügyi hivatalának vezetőjét, aki a műszaki kar oktatóinak tartott előadásában kiemelte: a nemzetközi szintű repülőmérnöki képzéssel a céljuk, hogy biztosítsák a pilótautánpótlást egyetemi rendszerben végzett kadétokkal.
   

Husi Géza, a műszaki kar oktatási dékánhelyettese szerint a Magyar Akkreditációs Bizottság várhatóan egy hónapon belül dönt a szak indításáról, de addig sem tétlenkednek: megkezdték a képzők képzését, mivel a műszaki kar oktatóinak speciális feltételekhez kell igazítaniuk az elméleti tárgyakat.
    

A képzésen résztvevő egyetemi oktatók az elméleti előadások mellett megismerkedhetnek a Pharma Flight nyújtotta gyakorlati lehetőségekkel is: a cégnek a debreceni repülőtér közelében lévő telephelyén jelenleg egy Boeing és egy Airbus szimulátoron lehet elsajátítani a repülőgépek vezetését.
    

Mindkét eszköz alkalmas a fel- és leszállási manőverek gyakorlására, a különböző vészhelyzeti eljárások megismerésére, legyen szó szélről, ködről, éjszakai repülésről, akár madárral való ütközésről, vagy a gép sérüléséről. Ez a szimulátor egyébként - a világon egyedüliként - arra is alkalmas, hogy oxigénhiányos állapotot idézzen elő a pilótafülkében, felkészítve ezzel a vezetőt a leglehetetlenebb helyzetre is - írta a közleményben az egyetemi sajtóiroda.
    

Az egyetem nemzetközi ügynökhálózata több mint ötven országgal tart kapcsolatot, és a Professional pilot képzésre borsos ára - a hét félévre 120 ezer dollár - ellenére máris nagy az érdeklődés.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák