Hírek > A cseh államfő jónak tartja Donald Trump döntését >

A cseh államfő jónak tartja Donald Trump döntését

2017.01.29 02:05
Milos Zeman cseh államfő szombaton üdvözölte Donald Trump amerikai elnök döntését, hogy pénteken azonnali hatállyal felfüggesztette a szíriai és néhány más muszlim országból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.
A cseh államfő jónak tartja Donald Trump döntését

"Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke védelmezi országát, az állampolgárok biztonságát tartja szem előtt. Pontosan azt teszi, amit az Európai Unió elitje nem tesz" - tolmácsolta a cseh köztársasági elnök véleményét Jirí Ovcácek szóvivő a Twitteren közölt bejegyzésében.    

A szóvivő szerint Milos Zeman, aki már hosszú ideje ellenzi a muszlim migránsok befogadását  Csehországba és Európába, most az Egyesült Államokban szövetségesre talált.
   
"Az elnök úr már régen ellenzi a muszlim migránsok befogadását. A Cseh Köztársaság állampolgárainak a biztonságát prioritásnak tartja. Most szövetségest találtunk az Egyesült Államokban" - írja Jirí Ovcácek.    
Milos Zeman a migránsválság során az elmúlt két évben többször követelte, hogy Csehország és az Európai Unió szigorítsa meg a határainak védelmét, és korlátozza a migránsok beözönlését. A cseh elnök szerint a muzulmán migránsokat nem szabadna beengedni Európába, mert kultúrájuk összeegyeztethetetlen az európai kultúrával, és semmiféle lehetőséget nem lát a bevándorlók társadalmi integrálására. Zeman úgy véli, hogy egyértelmű összefüggés van az iszlám bevándorlók és az Európában történt terrorista cselekmények között.    

A cseh államfő migránsügyben elfoglalt álláspontját több nemzetközi emberi jogi szervezet és európai politikus is bírálta.  

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)