Hírek > Trump csúnyán belenyúlna a gyógyszer-árakba >

Trump csúnyán belenyúlna a gyógyszer-árakba

2017.02.01 21:00
Trump tegnap találkozott a gyógyszergyártók képviselőivel, és elmondta, hogy a gyógyszerárak a csillagos egekben vannak, ez ellen tenni kell valamit. Elsődlegesen a piaci versenyt hívná segítségül az árak rendezésére, és akkor határozna meg hatósági árakat a Medicare és Medicaid keretében, ha ez nem működne.
Trump csúnyán belenyúlna a gyógyszer-árakba

Példaként az aszpirint hozta fel, amely a gyógyszertárakban tablettánként 1 centet sem kóstál, ha csak úgy simán megvesszük, viszont ha biztosítás keretein belül vesszük meg (magán vagy állami), akkor többe kerül, mint a szabadpiacon. Ez szerinte tarthatatlan állapot.

Ebben úgy tűnik, hogy igaza van. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy nagy szükség van új terápiák bevezetésére, fel kell gyorsítani az ilyen folyamatokat. Ezért az FDA szervezetét karcsúsítani fogja, és azt is elmondta, hogy van egy jó jelöltje a szervezet élére. Ez egyébként kedvezhet a Richternek, illetve partnerének az Allergan-nak pl. az Esmya bevezetése kapcsán, hiszen a második negyedévben akarja beadni jóváhagyásra a gyógyszert az Egyesült Államokban.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák