Hírek > Mitch McConnell gonosztevőnek nevezte Putyint >

Mitch McConnell gonosztevőnek nevezte Putyint

2017.02.05 18:35
Miközben Donald Trump amerikai elnök a Vlagyimir Putyinnal való együttműködés mellett állt ki, a szenátus republikánuspárti frakcióvezetője élesen bírálta az orosz elnököt.
Mitch McConnell gonosztevőnek nevezte Putyint

Trump egy interjúban arról beszélt, hogy tiszteli Putyint, rögtön ezt követően viszont Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője "gonosztevőnek" nevezte őt.
   
Donald Trump interjút adott a Fox televíziónak, s a beszélgetést ugyan helyi dő szerint csak vasárnap délután sugározzák, ám a republikánusokhoz közelálló televízió már délelőtt részleteket sugárzott belőle, állásfoglalásra késztetve Mike Pence alelnököt és Mitch McConnellt, a szenátus republikánus frakciójának vezetőjét.
   
Az interjúban Donald Trump azt fejtegette, hogy tiszteli Vlagyimir Putyint,. Amikor a riporter ennek okáról kérdezte, az elnök leszögezte: sok embert tisztel, ez azonban nem jelenti azt, hogy megtalálja vele a hangot. Ő az országának az elnöke, s én azt mondom, hogy jobb kijönni Oroszországgal, mint nem. Ha Oroszország segít nekünk az Iszlám Állam elleni harcban - amely nagy küzdelem, a a legfontosabb a mai világban - akkor az jó dolog". Ugyanakakor szó szerint hozzátette: "Hogy kijövök-e majd vele? Fogalmam sincs".
   
A nyilvánosságra hozott interjúrészletben nem esett szó az Oroszországgal kapcsolatos amerikai politikáról. Az elhangzottakra azonban a vasárnap délelőtti televíziós politikai vitaműsorokban reagált Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője és Mike Pence alelnök.
   
McConnell a CNN hírtelevízióban utalt arra, hogy nem ért egyet Trump elnökkel. Kifejtette: "Putyin a KGB ügynöke volt, és gonosztevő. Nem oly módon választották meg, amit az emberek többsége hiteles választásnak tart. Az oroszok annektálták a Krímet, lerohanták Ukrajnát és belekeveredtek a mi választásunkba is. Egyáltaán nem gondolom, hogy párhuzamot lehetne vonni az oroszok és az Egyesült Államok magatartása között".
   
Mike Pence alelnök az ABC televízió "Ez a Hét" című műsorában arról beszélt, hogy az elnök dönt majd az Oroszországra kiszabott szankciók esetleges feloldásáról, mindenesetre ezeknek a büntető intézkedéseknek szerinte mindaddig érvényben kell maradniuk, amíg Oroszország megsérti a tűzszünetet Ukrajnában."Ezekre a kérdésekre az elkövetkező hónapok adnak választ, s ha sikerül együttműködnünk, akkor szerintem az elnök is keresi majd a lehetőséget arra, hogy megújítsuk viszonyunkat" - fejtette ki a várható Oroszország-politikáról Pence.
   
Az alelnök - kérdésre válaszolva - kitért az iráni atomprogramról kötött többhatalmi egyezményre, és Rex Tillerson külügyminiszter valamint James Mattis védelmi miniszter nyilatkozatával ellentétben- azt hangoztatta, hogy ez is Trump elnök döntés lesz majd. A két miniszter legutóbb az hangoztatta, hogy Washington tiszteletben tartja az atomalkut.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák