Hírek > 560 millió euróra rúg a MET csoport hitelkerete >

560 millió euróra rúg a MET csoport hitelkerete

2017.02.07 10:00
560 millió euróra emelte rulírozó hitelkeretét a svájci székhelyű MET Csoport.
560 millió euróra rúg a MET csoport hitelkerete

Az eredeti, 400 millió euró összegű hitelkeretet 2015 februárjában kapta meg a cégcsoport. Ezt 2016 februárjában további egy évre meghosszabbították a hitelezők, majd a hitelkeret 2016 júliusában 500 millió euróra emelkedett.

 

A vállalatcsoport most először biztosíték nélküli, 364 napos rulírozó hitelről is megállapodott a szindikált hitelkereten belül, amelyet a résztvevő bankok jelentősen, 115 millió euróval túl is jegyeztek. Ez a vállalat finanszírozásában újabb mérföldkő, amely tovább növeli és diverzifikálja a MET finanszírozási rugalmasságát. A hitelszerződés tetszőlegesen meghosszabbítható (automatikus meghosszabbítási opció révén), és lehetőség nyílik a keretösszeg megnövelésére 760 millió euró erejéig.

 

A hitelkeret célja általános vállalatfinanszírozás, illetve a 2015-ben aláírt hitelszerződés refinanszírozása.

 

A hitelkeret-szerződés megkötésében mind a nyolc eredeti hitelező bank részt vett. A szerződés egyértelműen alátámasztja a MET Csoport pénzügyi forrásokhoz való stabil hozzáférését, valamint jól mutatja a nemzetközi bankok érdeklődését a földgáz- és általában az energiakereskedelem iránt.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák