Hírek > Egy erős Franciaországnak szüksége van egy erős EU-ra? >

Egy erős Franciaországnak szüksége van egy erős EU-ra?

2017.02.09 15:30
Ha Marine Le Pent, a radikális jobboldali Nemzeti Front vezetőjét elnökké választanák Franciaországban, valószínűleg rájönne, hogy a francia nagyhatalmiság továbbélésének fontos eszköze az Európai Unió (EU) - hangoztatta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Egy erős Franciaországnak szüksége van egy erős EU-ra?

Soós Eszter Petronella azt mondta, Marine Le Pen célja az lehetne, hogy engedményeket szerezzen az uniótól, és így diktálni tudja a közös politikát.
    

A szakértő mintegy harminc százalék esélyt adott annak, hogy Marine Le Pent választják elnökké, szavai szerint inkább a centrista Emmanuel Macron győzelme valószínűsíthető.
    

A piacok ugyanakkor "pánikolnak", "beárazzák annak kockázatát", hogy Marine Le Pen nyer és Franciaország kilép az EU-ból - fogalmazott.
    

Emmanuel Macron viszonylag nyitott politikát hirdet Oroszországgal szemben, ugyanakkor "keményen Európa-barát", ami ellenkezik az orosz stratégiai érdekekkel - mondta Soós Eszter Petronella.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák