Hírek > Minden 5. ember kínai a Földön. Lehet, hogy Te is? Megmutatjuk! >

Minden 5. ember kínai a Földön. Lehet, hogy Te is? Megmutatjuk!

2017.02.11 04:01
Bizonyára Te is hallottál róla, hogy Kínában hosszú évtizedeken keresztül mesterségesen - államilag szabályozottan - igyekeztek megfékezni a túlnépesedést. A Kínai Népköztársaság 1979-ben bevezette az un. egykepolitikát, melynek lényege az volt, hogy a kínai házaspárok (némi kivételtől eltekintve) csak egyetlen gyereket vállalhattak.
Minden 5. ember kínai a Földön. Lehet, hogy Te is? Megmutatjuk!

A kínai egykepolitika viszont valahol visszaüt, hiszen jelenleg a kínai társadalom az elöregedéssel küzd, melynek eredménye néhány évtized múlva az lehet, hogy Kína egy nagy "nyugdíjas-otthonná" válik - írja a SzámoldKi.hu.

 

Így a kínai politikai vezetés 2006-tól úgy döntött, hogy fokozatosan feloldja az egykerendszert és engedélyezik a két gyermek vállalását is.

 

Mennyi most Kína lakossága, hány ember él kínában?

 

A világ lakosságának jelenleg közel 20%-a kínai, ami a számok nyelvén azt jelenti, hogy minden ötödik ember kínai a Földön.

 

Lehet, hogy Te is kínai vagy? Kalkulátorunk megmutatja!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák