Hírek > Beiktatták a Trump-kormányzat egészségügyi miniszterét >

Beiktatták a Trump-kormányzat egészségügyi miniszterét

2017.02.11 00:45
eiktatták hivatalába a Trump-kormányzat egészségügyi és emberi erőforrások minisztériumának vezetőjét, Tom Price korábbi képviselőt és sebészorvost. Mike Pence alelnök szerint az új miniszter vezető szerepet játszik majd az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásában és az új egészségbiztosítási rendszer kidolgozásában.

Tom Price kinevezését a szenátus plenáris ülése pénteken  hagyta jóvá, 52:47 arányban, a demokrata párti szenátorok ellenzésével.
   
Az új miniszter georgiai politikus, 2005 óta volt a kongresszus képviselőházának tagja. Eredeti foglalkozása ortopédsebész, s beiktatása után Mike Pence alelnök - aki a beiktatási ceremóniát vezette - éppen ezt a képzettséget emelte ki, mint garanciát arra, hogy hozzáértő szakember kezébe kerül az egészségbiztosítás ügye. "Egyedülállóan kvalifikált erre a feladatra" - fogalmazott Pence alelnök, s hozzátette, hogy Tom Price az egészségügyi politika egyik legkiválóbb szakembere, aki vezető szerepet játszik az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásában és az új egészségbiztosítási rendszer kidolgozásában.    

A beiktatás után Paul Ryan házelnök szintén az új miniszter orvosi képzettségét és elkötelezettségét emelte ki az új egészségbiztosítási törvény minőségének garanciájaként.
   
A szenátusban közben tovább tart a leendő pénzügyminiszter, Steven Mnuchin pénzügyi szakember és a veteránügyi tárca jelöltje, David Shulkin meghallgatása. A szavazás hétfőn lesz.    

Pénteken Trump elnök elvetette, hogy Elliott Abrams legyen a külügyminiszter-helyettes. Abrams, aki korábbi republikánus kormányzatok idején már dolgozott a külügyminisztériumban, a neokonzervatívok egyik vezető alakjaként ismert, s elsősorban Közép-Amerikával és a Közel-Kelettel foglalkozik. Jelenleg a Külügyi Kapcsolatok Tanácsának munkatársa. Trump annak ellenére utasította el kinevezését, hogy Abrams élvezte Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke és Jared Kushner, az elnök veje és egyik tanácsadója támogatását is.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák