Hírek > Több milliárd forintot mentett ki törvénytelenül cégéből egy testvérpár >

Több milliárd forintot mentett ki törvénytelenül cégéből egy testvérpár

2017.02.11 03:00
Negyedmilliárd forintot mentett ki közműépítéssel foglalkozó cégéből törvénytelenül a gyanú szerint egy testvérpár Ózdon, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) miskolci pénzügyi nyomozói vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást - közölte a NAV észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Több milliárd forintot mentett ki törvénytelenül cégéből egy testvérpár

Kovács Dorina tájékoztatása szerint a testvérek - a férfi és a nő - által működtetett társaságra egy nagyobb bírságot szabtak ki, ezért ők a gyanú szerint a cég bedöntése mellett döntöttek és kétszázötvenmillió forintot kivettek a cégből osztalék és maguknak adott kölcsön címén. A kft. gazdálkodása emiatt veszteséges lett, tőke hiányában nem tudták fizetni kötelezettségeiket, a cég csődbe ment.
   
Az okozott kár biztosítására a testvérpár tulajdonában álló húsz ingatlant zárolták, a vagyon előreláthatóan elegendő lesz a felszámolt cég hitelezőinek kifizetésére - közölte Kovács Dorina, aki hozzátette: csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák