Hírek > Mi lesz a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégekkel? >

Mi lesz a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégekkel?

2017.02.11 09:00
A BDO Magyarország tanácsadó cég szerint jelentősen csökkenhet a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek száma a számukra kötelezően előírt vagyoni biztosíték több mint kétszeresére emelése miatt.
Mi lesz a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégekkel?

Egy tavaly decemberben elfogadott kormányrendelet értelmében ezeknek a cégeknek 2017. február 28-ig a jelenlegi 2 millió forintról 5 millió forintra kell emelniük az előírt vagyoni biztosítékot, és ezt igazolniuk kell a nyilvántartó kormányhivatal felé, ellenkező esetben a kormányhivatal törli a munkaerő-kölcsönzőt a nyilvántartásból - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.
    

A vagyoni biztosítéknak az a szerepe, hogy a munkaerő-kölcsönzés során keletkezett, a munkavállaló részéről felmerülő kártérítési igényt abból fizessék ki. A tanácsadó cég szerint azonban még az 5 millió forintra emelt összeg esetében is kérdéses, hogy elegendő biztosítékot jelent-e. Hozzátették, hogy sok olyan kis és közepes kölcsönző cég van, amely több száz, olykor ezer munkavállalót is foglalkoztat.
   
A tanácsadó cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkaerő-kölcsönzést igénybevevő vállalatoknak mielőbb célszerű egy nyilatkozatot kérniük a munkaerő-kölcsönzőjüktől, hogy eleget tett a vagyoni biztosíték megváltozott szabályainak és azt leigazolta a kormányhivatal felé, ugyanis e nélkül nem érdemes kölcsönzött munkavállalókat fogadniuk az adott cégtől.
   
A BDO globális könyvvizsgáló és tanácsadó hálózat a világ 154 országában, 1408 irodával van jelen. A BDO International 2015-ben több mint 64 ezer munkavállalót foglalkoztatott, a csoport árbevétele a legutóbbi lezárt pénzügyi évben meghaladta az 6,5 milliárd eurót.

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák