Hírek > Lehetne jobb is az az élelmiszeripari felsőoktatás >

Lehetne jobb is az az élelmiszeripari felsőoktatás

2017.02.11 22:25
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke szerint Magyarországon túl sok helyen zajlik párhuzamosan élelmiszeripari felsőoktatás, emiatt sehol sincs meg a legmodernebb technológia.
Lehetne jobb is az az élelmiszeripari felsőoktatás

Éder Tamás az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, egy a közelmúltban tartott szakmai kerekasztal-beszélgetésen az merült fel, hogy az erőforrások széttagolódnak, a felaprózódott felsőoktatási struktúrában pedig nehéz megtalálni a forrásokat a drága technológiák biztosítására.
   
Úgy vélte, szükség lenne külföldi oktatók bevonására és a magyar hallgatók külföldi kiutaztatására, ez a kerekasztalon is felvetődött.
   
Éder Tamás szerint a modern élelmiszergazdaságról nem él kép a magyar társadalomban, hiszen mindenki még a régi "egy koca egy udvarban" gondolkodik, emiatt nem is vonzó ez a szakma a fiataloknak. Eközben viszont - hívta fel a figyelmet - ez a szektor is számítástechnikával vezérelt, és használja a modern kori IT-technológiákat.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák