Hírek > Hamarosan elhagyhatja a kórházat a lengyel miniszterelnök >

Hamarosan elhagyhatja a kórházat a lengyel miniszterelnök

2017.02.13 06:45
Napokon belül elhagyhatja a kórházat a pénteken autóbalesetben megsérült Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.

A varsói katonai kórházban ápolt Beata Szydlo minderről a lengyel közszolgálati televízió vasárnap esti híradójában elhangzott élő telefoninterjúban beszélt.
    
"Ha rajtam múlna, már ma elhagyhatnám a kórházat" - jelentette ki, hozzáfűzve: hazaengedéséről majd az orvosok döntenek néhány napon belül.
   
A lengyel kormányfő elmondta: jól érzi magát, a baleset "szerencsére nem vészes sérülésekkel végződött", a legkellemetlenebb panaszokat éppen a jól működő biztonsági öv okozta. "Komolyabb sérüléseket sajnos a kormányőrség tisztje szenvedett" - tette hozzá, utalva a vele egy kocsiban utazó őrre, aki műtéten esett át és hosszabb kórházi kezelésre szorul.
   
Beata Szydlo megköszönte az orvosok munkáját, valamint a sok, külföldről is érkező támogató üzenetet. Elmondta: vasárnap Angela Merkel német kancellárral beszélt telefonon, levelet írt neki Theresa May brit kormányfő.
   
Az 53 éves Beata Szydlo péntek este szenvedett autóbalesetet, amikor Oswiecimhez közeli lakhelyére tartott. A kormányfőt szállító autó sofőrje egy személyautó előzése közben irányváltásra kényszerült, és járműve egy útszéli fának ütközött.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák