Hírek > Magyar Telekom - TARTÁS-ra vette vissza ajánlását az ERSTE >

Magyar Telekom - TARTÁS-ra vette vissza ajánlását az ERSTE

2017.02.13 09:15
Ma reggel publikált angol nyelvű Magyar Telekom elemzésünkben az 560 forintos célárunkon nem változtattunk, ugyanakkor a korábbi vételi ajánlásunkat tartásra csökkentettük, mivel az elmúlt hónapok árfolyam emelkedésének hatására már csak 8-9%-os felértékelődési potenciál van a részvényekben célárunk eléréséig - olvasható az ERSTE mai szakértői írásában.

Elemzésünkben a legfontosabb változtatások a következők: Egyszeri pozitív adóhatás miatt 50%-kal megemeltük 2016-os várakozásunkat. 2017-es előrejelzésünket 11%-kal csökkentettük, elsősorban a Crnogorski Telekom értékesítése miatt. A feltöltőkártyás telefonok regisztrációjához kötődően a lengyel tapasztalatokból kiindulva legfeljebb 3%-os csökkenéssel számolunk.

 

A Magyar Telekom részvény árfolyama

 

Magyar Telekom részvény elemzés

 

Ami nem tartalmazza a feltöltőkártyás ügyfelek előfizetővé való konverziójának az üzleti potenciálját. További kockázatot jelent a Digi mobiltelefon szolgáltatásának indulása, melynek verseny növelő hatása csak jó pár éves távon belül fog érződni. Ennek szerepeltetése érdekében 2018 és 2021 között éves átlagos 1,1%-os mobilbevétel csökkenéssel kalkulálunk.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák