Hírek > Olajbefektetők figyelmébe >

Olajbefektetők figyelmébe

2017.02.13 10:40
A WTI 54 dollár közelébe emelkedett, miután pénteken a Nemzetközi Energiaügynökség nagyon optimista hangot ütött meg jelentésében.

Ezek szerint az OPEC 90%-ban teljesítette a kvótákat, míg a nem-OPEC kihozatal is csökkent januárban részben a decemberi nem-OPEC és OPEC megállapodásnak köszönhetően. Az ügynökség ráadásul napi mintegy 100 ezer hordóval 1,4 millió hordóra emelte 2017-es keresleti várakozásait is. A Bakes Hughes által követett fúróberendezés szám ismét nőtt, jelenleg 591, ami mintegy 240-nel van felette a tavaly májusi mélypontnak. A piacon tehát tovább folyik az amerikai palaolaj termelők és az OPEC küzdelme.

 

 

 

(forrás: ERSTE)

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák