Hírek > Az USA lehet a legvonzóbb befektetési célpont >

Az USA lehet a legvonzóbb befektetési célpont

2017.02.13 20:35
Az elmúlt négy évben azok a befektetők jártak a legjobban, akik az amerikai részvénypiacon fektettek be. Ez valószínűleg az idén is így lesz, Donald Trump elnökké választása ellenére is – derült ki az Aegon Prémium ügyfélklub rendezvényén. A világban azonban minden eddiginél több a bizonytalanság, így nem árt az óvatosság. Semmiképpen sem szabad egyetlen befektetési eszközben tartani a pénzünket, biztonságosabb, ha komplex portfóliót építünk és így porlasztjuk a kockázatokat.
Az USA lehet a legvonzóbb befektetési célpont

Befektető szempontból jók a világgazdaság idei kilátásai – hangsúlyozta előadásában Al-Hilal István, a Fidelity International értékesítési vezetője. A derűlátásra több tényező is okot adhat. Az egyik, hogy a világ valamennyi gazdasági szempontból meghatározó részén (USA, EU, Kína, Japán) kifejezetten jól alakulnak a vállalkozások várokozásait tükröző beszerzési menedzser indexek (PMI). Biztató az is, hogy a gazdaságilag fejlett régiókban újra kismértékű inflációt észleltek, ami alapvetően jót tesz a gazdaságnak. Ugyancsak jó jel, hogy a bérek is növekedésnek indultak, ami a fogyasztás növekedésén keresztül hajthatja a gazdasági növekedést.

A világgazdaság motorját 2017-ben is az Egyesült Államok gazdasági teljesítménye fogja hajtani. A nem éppen hagyományos politikai és gazdasági elképzelésekkel előrukkoló Donald Trump elnökké választása elvileg okozhatna némi bizonytalanságot. Az újdonsült elnök ugyanis komoly infrastrukturális fejlesztésekben gondolkodik, átalakítaná az adórendszert, az egészségügyet és a hadsereget, szabályozná a bevándorlást és ami a fő: protekcionista gazdaságpolitikát folytatna. Mindez megrendeléseket hozhat és ezért jót jelenthet a tőzsdén jelenlévő amerikai cégeknek. Az amerikai részvényeken túl dollárba fektetni sem lehet rossz választás idén, hiszen a feltámadó infláció miatt az amerikai jegybank majdnem biztosan kamatot emel majd, ami tovább erősítheti az amerikai fizetőeszközt.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Az USA-hoz hasonlóan az Európai Unió kilátásai sem rosszak, bár ebben a térségben is van egy elég komoly kockázat. Kérdés ugyanis, hogy mennyire rázza majd meg a közösséget a britek kilépése, a Brexit? Intő jel lehet, hogy a brit fogyasztók megriadtak kissé a kilépés hírére 20 százalékot gyengülő fonttól. Attól tartanak, hogy a szigetországban a kilépés miatt felpöröghet az infláció. A Fidelity International szerint ettől nem kell tartani, így a Bank Of England nem kényszerül kamatemelésre, ami jót tesz a gazdaságnak. Ugyancsak nem kell kamatemelésre számítani egyelőre az Európai Központi Bank részéről sem. Az alacsony kamatok, valamint az EKB pénznyomtatási programja együttesen kedvező helyzetet teremt majd az európai vállalkozások számára.

Ezzel szemben a feltörekvő piacokon van probléma bőven. Kína az ingatlanpiacán kialakult buborékkal és túlfűtött gazdaságának lassításával van elfoglalva, Oroszország az alacsony olajár okozta bevételkiesés csökkentésével küzd, Törökországban nagy a politikai bizonytalanság, India részvénypiaca pedig nagyon megdrágult. A feltörekvő piacok közül talán csak egyetlen kivétel akad: Indonézia, ahol nincsenek elszállva az árak, az ország gazdasági helyzete viszont stabil.

A fentiekből alapján megállapítható, hogy vannak ugyan kockázatok a piacon, ám ezek nem annyira kezelhetetlenek, hogy bárkit elriasszon a befektetéstől. A legrosszabb az, ha kimaradunk az emelkedésből. Jobb megoldás lehet, ha folyamatosan fialtatjuk a pénzünket, csak nem tartjuk az összes tőkénket egy helyen, hanem diverzifikálunk, így mérsékelve a kockázatokat. Ez a stratégia már 2016-ban is nyerőnek bizonyult. Hogy melyik piacok nyújthatják a legjobb teljesítményt idén? Al-Hilal István szerint érdemes a fejlett piacokra (USA, EU, Nagy-Britannia, Németország) koncentrálni. A gazdasági ágazatok közül pedig a már említett folyamatok miatt az energiaszektor, az ipar és az egészségügy lehet a legérdekesebb. A tőzsdék közül a fejlődő piacok börzéit, a befektetési eszközök közül pedig a kötvényeket és az ingatlanpiacot viszont érdemes 2017-ben óvatosan kezelni.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák