Hírek > Németország 500 milliós hitelt ad Irak újjáépítésére >

Németország 500 milliós hitelt ad Irak újjáépítésére

2017.02.14 03:20
Németország egy 500 millió eurós kölcsönről szóló megállapodást írt alá hétfőn Irakkal; a hitelből az arab ország az Iszlám Állam elleni harcban megrongálódott infrastruktúrát építheti újjá.
Németország 500 milliós hitelt ad Irak újjáépítésére

A kölcsönt még Angela Merkel német kancellár ígérte meg egy évvel ezelőtt Hajder al-Abádi iraki kormányfőnek.
   
"Segíteni akarunk az iraki kormánynak abban, hogy újjá tudják építeni az ország infrastruktúráját, és az emberek, akik kénytelenek voltak elmenekülni az Iszlám Állam terrorja elől, visszatérhessenek otthonaikba" - közölte Sigmar Gabriel német külügyminiszter. A tárcavezető közleményében kifejtette: Moszul keleti részének visszafoglalása fontos siker volt, és már több tízezer iraki visszatérhetett otthonába, ahogy korábban már más térségekben - Ramádi, Fallúdzsa és Tikrít környékén - is.
   
Gabriel kijelentette, hogy az Iszlám Államot nem lehet kizárólag katonai úton legyőzni. Még több befektetésre van szükség a víz- és energiaellátás, illetve a közlekedési hálózat helyreállítása érdekében - hangsúlyozta a német külügyminiszter.
   
A hitelt a német állami fejlesztési bankon (KfW) keresztül nyújtják. Németország tanácsadókkal is segíti majd az iraki kormányt abban, hogyan a legcélszerűbb elkölteni az összeget.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák