Hírek > BÉT - Mit remélnek a szakértők? >

BÉT - Mit remélnek a szakértők?

2017.02.14 09:00
Eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint újabb csúcsokon a BUX, és a jelenlegi nemzetközi hangulatban nem látszik negatív fordulat. A Richter célárát 30 forinttal, 7330 forintról 7300 forintra csökkentette az amerikai Jefferies befektetési ház, a részvényt továbbra is vételen tartja az elemzőház - tette hozzá.
    

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint stagnálás vagy csökkenés várható a nyitásban, a hangulat inkább negatív. Kedden számos hazai makroadat lát napvilágot, így az infláció vagy a tavalyi negyedik negyedéves GDP, amelyek meghatározóak lehetnek a kereskedés szempontjából - mondta az elemző.

 

    

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 200,10 pontos, 0,60 százalékos emelkedéssel, 33 356,19 ponton, újabb történelmi csúcson zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt. A Mol ára nem változott 20 450 forintot ért, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 125 forinttal, 1,39 százalékkal 9100 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,19 százalékkal 517 forintra nőtt, forgalma 471,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,19 százalékkal 6492 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

 

Folyamatosan frissülő hazai tőzsdepiaci értékekről ide kattintva tájékozódhat.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!

 
És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák