Hírek > Mi a NATO jövője? >

Mi a NATO jövője?

2017.02.15 09:40
Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint elkerülhetetlen a NATO megerősítése, mert biztonságpolitikai szempontból kritikus pontok vannak a világban.
Mi a NATO jövője?

A helyzet kezeléséért minden NATO-tagországnak tennie kell - emelte ki a szakértő az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában, megjegyezve, jó példa e tekintetben Magyarország, amely egy igen ambiciózus programot jelentett be Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi- és haderőfejlesztési programjával.
    

Horváth Józsefet a műsorban annak kapcsán kérdezték, hogy szerdán kétnapos tanácskozást kezdenek a NATO-tagországok védelmi miniszterei. A találkozón mutatkozik be James Mattis, az új amerikai kormányzat védelmi minisztere, aki ismerteti országa elképzeléseit.
    

A szakértő szerint az új amerikai vezetés eltökélt abban, hogy a Közel-Keleten rendet csináljon, felszámolja azt a káoszt, amit - mint a szakértő megjegyezte - döntő részben épp az Egyesült Államok csinált. A helyzet rendezésébe viszont a NATO-t is be akarják vonni, ebből az európai NATO-tagországok sem vonhatják ki magukat.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Horváth József kitért arra is, hogy a hírek szerint Szíriában és Irakban már "éles körülmények" között is kipróbálták fegyverként a drónokat. Ezek komoly kihívást jelentenek a biztonsági szervek számára is, hiszen a drónokat szinte bárki megveheti, azokra akár néhány kilogrammnyi robbanószert tehetnek, de vegyi támadásra is alkalmassá tehetik az eszközt. Ráadásul egy néhány centiméter nagyságú drón még a radarok számára is láthatatlan - hívta fel a figyelmet.
    

A szakértő ugyanakkor megjegyezte, hogy a drónok hasznosak is lehetnek. Például árvíz idején a nehezen megközelíthető helyeken a katasztrófavédelem munkáját is segíthetik, s a felderítő drónok alkalmazása akár katonák életét is megmentheti. Ezért - a szakértő szerint - a drónok elleni védekezés érdekében uniós törvényi szabályozást kell kialakítani a használatukról, illetve drónelhárító eszközökön, módszereken kell dolgozniuk a szakembereknek.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák