Hírek > Kérd házhoz álmaid bútorát az IKEA-tól! >

Kérd házhoz álmaid bútorát az IKEA-tól!

2017.02.15 14:05
53,8 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta az IKEA 2016-os pénzügyi évét, ami az előző évhez képest 14,5 százalékos növekedést jelent. A budapesti és a budaörsi IKEA áruházakban több mint 5 millió látogató fordult meg, közülük csaknem 3 millió vásárlót köszönthetett a lakberendezési vállalat. A 2017-es pénzügyi évben az IKEA többcsatornás értékesítésének fejlesztésén dolgozik, így a lakberendezési vállalat budaörsi áruházában februártól tesztüzemben elérhetővé teszi az online rendelését áruházi átvétellel, májusban pedig megnyitja kapuit a régió egyik legnagyobb IKEA áruháza Soroksáron.
Kérd házhoz álmaid bútorát az IKEA-tól!

Ismét kétszámjegyű növekedést tudhat maga mögött az IKEA hazánkban, Magyarország így világviszonylatban is a lakberendezési vállalat egyik legdinamikusabban fejlődő piacai közé tartozik. Az eredmények kapcsán Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője elmondta: „Folyamatosan arra törekszünk, hogy jobban megismerhessük vásárlóink lakberendezési szokásait és vágyait, és ezekhez illő megoldásokat kínáljunk számukra. Emellett szeretnénk olyan szolgáltatásokat biztosítani, mely könnyebbé és kényelmesebbé teszi a vásárlást és vásárlóink kényelmét szolgálja. Ezért kezdjük el hamarosan az online értékesítés tesztelését, és nyitjuk meg harmadik áruházunkat Soroksáron”.

 

A látogatók mellett az IKEA FAMILY klubtagok száma is növekedett, amely immár több mint 800 000 tagot számlál. Az IKEA magyar weboldalát 7,2 millióan keresték fel a tavalyi évben inspirációért. A 2016-os pénzügyi év végén az IKEA 687 munkatársa dolgozott azon, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek számára, ez a szám viszont a hamarosan nyíló soroksári áruháznak köszönhetően mostanra mintegy 900-ra bővült.

 

 

Minden az étkezések körül forog

Az elmúlt év fő témája a konyhához, a főzéshez, az étkezéshez és a vendéglátáshoz kapcsolódik, amit az IKEA vásárlói is pozitívan értékeltek. Az eladási mutatók is ezt tükrözik, a konyhai bútorokból és kiegészítőkből származó bevétel a teljes forgalom mintegy 24 százaléka. A magyar IKEA áruházakban egy nap átlagosan 15 új konyhát vásároltak, emellett a legnépszerűbb termékek többsége is konyhai eszköz.

 

850 000 látogató fogyasztott az áruházak éttermei által kínált finomságokból - az IKEA munkatársai összesen 1 millió adag ételt szolgáltak fel. A két áruház éttermének forgalma a teljes árbevétel 3 százaléka. Az IKEA FOOD termékeit átlagosan minden második látogató, mintegy 2,5 millió ember vásárolta meg. A legnépszerűbb termékek a húsgolyó, illetve a hot dog.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


2017 a többcsatornás értékesítés éve

Az IKEA 2015 végén, egy 16,8 milliárd forintos befektetés keretében kezdte meg harmadik hazai áruházának építését, ami 34 ezer négyzetméterével nemcsak Magyarország legnagyobb IKEA áruháza lesz, de fenntarthatósági szempontból is a régió zászlóshajójának szánják. Hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd. Emellett számos szolgáltatást nyújtanak majd környezettudatos látogatóknak: az áruház parkolójában lehetőség lesz a kerékpárok biztonságos elhelyezésére, valamint az elektromos autók töltésére is. A vállalat harmadik magyarországi áruházát 2017 májusában nyitja majd meg Soroksáron.

 

Az IKEA online szolgáltatásait is fejlesztette, aminek köszönhetően hamarosan a régóta várt internetes vásárlás is elérhetővé válik. Ennek tesztelése az elkövetkezendő napokban indul. A vásárlók az online megrendelt termékeket egyszerűen és gyorsan átvehetik majd a budaörsi áruházban. Az év második felében az országos házhoz szállítással kibővített szolgáltatás is elindul, hogy az IKEA lakberendezési megoldásai még többek számára legyenek elérhetők.

 

Az IKEA Csoport

Az IKEA álma: „Szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára.” Üzletfilozófiája: jó formatervezésű és praktikus lakberendezési termékek széles választékát kínálni olyan alacsony áron, hogy a legtöbb ember számára elérhető legyen. Az IKEA Csoporthoz jelenleg 340 áruház tartozik, 28 országban. Ezenfelül több mint 40 áruház működik franchise rendszerben, az IKEA Csoporton kívül. Az IKEA Csoport 783 millió látogatót fogadott a 2016-os pénzügyi évben, a www.IKEA.com weboldalait pedig 2,1 milliárdan látogatták meg.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?

 


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák