Hírek > Ugrásszerűen megnőtt a munkavédelmi képviselők száma >

Ugrásszerűen megnőtt a munkavédelmi képviselők száma

2017.02.15 19:30
A törvényi változást követő fél éven belül 10 százalékról 22,5 százalékra nőtt azon munkáltatók aránya, amelyeknél munkavédelmi képviselő dolgozik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.
Ugrásszerűen megnőtt a munkavédelmi képviselők száma

Az NGM felidézte, hogy a korábbi 50 helyett a munkavédelemi törvény tavaly júliusi módosítása óta már 20 munkavállaló alkalmazásakor kötelező munkavédelmi képviselőt választani, a változás következtében 8 ezerről 20 ezerre nőtt az érintett cégek száma. A törvény által biztosított fél éves felkészülés határideje január 8-án járt le.
    

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a munkavédelmi képviselők széles körű jogosítványokkal - tájékozódási, tájékoztatás-kérési, véleményezési, konzultációs, részvételi, döntés-előkészítési és kezdeményezési joggal - rendelkeznek, és a munkavállalói érdekérvényesítés erősítésével javulhatnak a munkakörülmények.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A munkavédelmi hatóság az ellenőrzésekkor továbbra is vizsgálni fogja, hogy a munkáltatónál van-e munkavédelmi képviselő, különösen ott, ahol azt a munkavállalói létszám indokolja - áll a közleményben.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák