Hírek > Összesen 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések Közép-Olaszországban >

Összesen 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések Közép-Olaszországban

2017.02.15 23:00
Pontosan 23,53 milliárd euróra mérte fel a katasztrófavédelem az Olaszország középső részében tavaly augusztus és idén január között bekövetkezett földrengések anyagi kárát az Európai Unió Szolidaritási Alapjának (FSUE) szerdán küldött jelentése szerint.
Összesen 23 milliárd euró kárt okoztak a földrengések Közép-Olaszországban

Abruzzo, Marche, Umbria és Lazio tartományban augusztus 24. és január 18. között a földmozgások 12,9 milliárd euró kárt okoztak a magántulajdonú épületekben és 1,1 milliárdnyit a középületekben. A kulturális örökségben keletkezett kárt 2,5 milliárd euróra teszik. A földrengések jelentős pusztítást végeztek a helyi infrastruktúrában, a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, valamint az iparban is. A katasztrófavédelem számszerűsítette a legsürgősebb beavatkozások költségeit és a lakosság ellátásának pluszterheit is.
   
Közép-Olaszországnak ezt a térségét több, nagy erősségű földmozgás sújtotta több tízezer utórezgéssel. Az első földrengés epicentruma augusztusban a Lazio tartománybeli Accumoli és Amatrice volt. A hatos erősségű földrengés éjszaka lepte meg a lakosokat, és mintegy háromszázan nem élték túl. Amatrice városa majdnem teljesen megsemmisült, és a későbbi rezgésekben is folyamatosan további darabok omlottak össze a megrongálódott épületekből.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Október 26-án az umbriai Norcia volt az epicentruma az 5,9 erősségű földrengésnek, október 30-án szintén ugyanitt 6,5-ös rezgés következett. Január 18-án további három - ötösnél erősebb- rezgés történt, epicentrumuk az abruzzói l'Aquilánál volt.
    

Az Európai Unió Szolidaritási Alapja lehetővé teszi, hogy jelentős természeti katasztrófák esetén Brüsszel pénzügyi támogatást nyújtson.
   
Az olasz katasztrófavédelem az első kárfelmérést november közepén továbbította az alapnak, akkor még csak az augusztusi és október 25-i földrengéssel - és több mint 7,5 milliárd euróval - kalkulálva. Akkor az FSUE gyorssegélyként 30 millió eurót utalt át. Azóta azonban a földrengés okozta kár tovább növekedett. A térségben több mint 160 város és település szenvedett jelentős kárt épületeiben, több mint harmincezerre teszik az otthonukat elveszítők számát.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák