Hírek > Hongkong a világ legszabadabb gazdasága >

Hongkong a világ legszabadabb gazdasága

2017.02.16 00:30
Hongkong ismét a világ legszabadabb gazdaságának minősült az amerikai Heritage Alapítvány és a The Wall Street Journal közös rangsorában.
Hongkong a világ legszabadabb gazdasága

Az összegzésből kiderül, hogy a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területének számító Hongkong 89,8 pontot szerzett meg az elérhető 100 pontból, az egy évvel korábbihoz képest a mutató 1,2 ponttal emelkedett.
   
A washingtoni székhelyű szervezet - a honlapján szereplő adatok szerint - 0 és 100 pont között osztályozva az országokat vizsgálta többek között a kereskedelmet, a vállalkozások működését, az adórendszert, a kormányzati kiadásokat, a monetáris politikát, a beruházásokat, a munkaerőpiacot, a pénzügyi szolgáltatásokat, a magántulajdon védelmét, a korrupciót. A magasabb pontszám mérsékeltebb kormányzati beavatkozást jelent..
   

A Heritage frissen közölt rangsorában öt ország gazdasága minősült szabadnak (80-100 pont közötti eredménnyel), Hongkong mellett Szingapúr (88,6 pont), Új-Zéland (83,7 pont), Svájc (81,5 pont) és Ausztrália (81 pont).
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A rangsort - az alapvetően szabad, a 70-79,9 pontos kategóriában - Észtország vezeti 79,1 ponttal, és ezzel a globális lista hatodik helyén áll. Az alapvetően szabad kategóriában a 17. helyen található az Egyesült Államok (75,1 ponttal) és a lista végére Lettország került 74,8 ponttal.
   
A 60-69,9 pontos, mérsékelten szabad csoportba sorolták Magyarországot 65,8 ponttal, ami 0,2 ponttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ez az 56. helyet jelenti a rangsorban, közvetlenül Szlovákia előtt. A kategóriában Spanyolország a 69., Franciaország a 72., Portugália a 77., Olaszország a 79., Bulgária a 47., Kazahsztán a 42., Japán a 40., Románia pedig a 39.
   
A vizsgált 180 országból az utolsó helyre Észak-Korea került 4,9 ponttal, amelyet Venezuela (27 pont) és Kuba (33,9 pont) előzött meg.
    

A tekintélyes amerikai kutatóintézet 1995 óta publikálja jelentéseit a világ gazdaságainak szabadságfokáról, Hongkong azóta mindig az első helyen végzett.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák