Hírek > BÉT - Hallgathatunk az elemzőkre? >

BÉT - Hallgathatunk az elemzőkre?

2017.02.16 09:00
Nem látszik nagyobb fordulatra utaló jel, így stagnálásra, kisebb emelkedésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, erősek a nemzetközi tőzsdék, a magyar piacon is inkább a vevők dominálnak.
    

A Concorde elemzője szerint arra érdemes figyelni, hogy a gyorsuló emelkedés mikor fullad ki. Felidézte, a Magyar Telekom átlépte az 520 forintos szintet, a távközlési cég részvényének további emelkedését prognosztizálta.
    

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint is tovább erősödhet a Magyar Telekom rövid távon, hosszabb távon pedig az OTP érhet el újabb történelmi csúcsot.

 

    

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 256,98 pontos, 0,76 százalékos emelkedéssel, 33 981,50 ponton zárt szerdán, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 10,319 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 245 forinttal, 1,20 százalékkal 20 700 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 45 forinttal, 0,49 százalékkal 9271 forintra, éves maximumra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,16 százalékkal 525 forintra emelkedett, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 42 forinttal, 0,63 százalékkal 6682 forintra nőtt, ami történelmi csúcs. A gyógyszerrészvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

 

Folyamatosan frissülő hazai tőzsdepiaci értékekről ide kattintva tájékozódhat.

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák