Hírek > Stagfláció réme fenyeget az USA-ban >

Stagfláció réme fenyeget az USA-ban

2017.02.16 09:45
A vártnál (2,4) nagyobb mértékben, 2,5 százalékkal emelkedett az amerikai infláció januárban, s közben a maginfláció is 2,2 százalékról 2,3-ra ugrott. Ugyanakkor a munkabérek stagnáltak év per év alapon, miközben a kapacitás kihasználtság 75,5 százalékról 75,3-ra csökkent.
Stagfláció réme fenyeget az USA-ban

Ezek az adatok nem dübörgő gazdaság, hanem megint inkább stagfláció felé mutatnak. Az pedig nem jó. Ráadásul a januári kínai külföldi direkt befektetések (FDI) is 9,2 százalékkal szánkáztak lefelé. A hivatalos magyarázat a kínai holdújév, amely megakasztotta a beruházásokat, de azért nem árt óvatosnak lenni, hiszen decemberben még 5,7 százalékkal emelkedett a mutató. Egy szó mint száz, ezek az adatok elbizonytalaníthatják a befektetőket, de az amerikai indexek egyelőre új csúcson zártak, és Ázsiában is inkább vegyes mozgásokat láthattunk.

(forrás: ERSTE)

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák