Hírek > Hatalmasat zuhant a kínai FDI >

Hatalmasat zuhant a kínai FDI

2017.02.16 10:30
Optimista hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést. A Hang Seng 0,5%-ot, a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett, miközben a Nikkei index 0,5%-ot csökkent.
Hatalmasat zuhant a kínai FDI

Januárban Kína mindössze 11,7 milliárd dollárnyi működő tőkét vonzott be, ami 9,2%-os visszaesést jelent év/év alapon. Az adat alapvetően nagyon volatilis, de a mostani kilengés még így is rendkívül nagynak számít. A közlemény szerint az erőteljes visszaesés a nagyon erős bázis és a kínai holdújév miatt következett be. A piac gyakorlatilag nem is reagált a rendkívül gyenge adatra, egyszerinek tekintik azt.

 

(forrás: ERSTE)

 

Egy profi tőzsdei szakembert keresel? Megtaláltad!És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák