Hírek > Érdemes most MTelekom részvényt venni? Mire számítsunk a gyorsjelentéstől? >

Érdemes most MTelekom részvényt venni? Mire számítsunk a gyorsjelentéstől?

2017.02.17 07:15
Február 22-én délután, piaczárást követően teszi közzé negyedik negyedéves eredményét a Magyar Telekom. Előrejelzésünk szerint az MTEL kiugróan jó negyedéves eredményt, 15,3 milliárd forintnyi adózott eredményt ért el - olvashatjuk az ERSTE elemzői anyagában.

Ebben nagyon nagy szerepet játszik, hogy 13,2 milliárd forint értékben kerülhet sor elhatárolt adófizetési kötelezettség visszaírására a társasági adó 19%-ról 9%-ra való csökkentésének köszönhetően. Az árbevétel közel 16%-kal csökkenhet, melynek elsődleges oka, hogy az energia kereskedelemből mostanra szinte teljesen kiszállt a Magyar Telekom, viszont a bázisban még ez a tevékenység is szerepel.

 

Másrészt az IT bevételek jelentősen, 42%-kal eshettek vissza. Ezek nagyrészt állami projektekhez kötődő bevételek, melyeket az EU források lehívása jelentősen befolyásol, ebből adódóan erőteljesen ciklikus a szegmens teljesítménye.


Az MTelekom részvény árfolyama az elmúlt 6 hónapban

 

magyar telekom részvény vásárlás

 

A negyedik negyedévben az EBITDA év/év alapon 3,5%-kal eshet vissza, főleg az eszközök magasabb értéke miatt. Az EBIT pedig 7%-kal csökkenhet, itt főleg a montenegrói frekvenciák amortizációja játszik szerepet. Az év egészére 195 milliárdos EBITDA eredményt jelzünk előre, ami meghaladja a társaság 187-191 milliárd forint közötti várakozását.

 

Az MTEL már korábban bejelentette, hogy a 2016-os üzleti év után részvényenként 25 forintnyi osztalékot fog fizetni.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák