Hírek > Új jelzálogleveleket bocsát ki az OTP Jelzálogbank >

Új jelzálogleveleket bocsát ki az OTP Jelzálogbank

2017.02.17 08:00
Az OTP Jelzálogbank 2017 első negyedévében 100 milliárd forintos nagyságrendben bocsát ki jelzálogleveleket több ütemben. Az első kibocsátást követően a Moody’s már minősítette a jelzálogleveleket.
Új jelzálogleveleket bocsát ki az OTP Jelzálogbank

Az OTP Jelzálogbank intézményi befektetők számára több ütemben bocsát ki jelzálogleveleket. A Moody’s hitelminősítő az első, február 15-i kibocsátást követően a honlapján tette közzé, hogy az OJB2021/I jelzáloglevelekhez Baa1-es minősítést rendelt hozzá. A kibocsátás mérföldkő a hazai tőkepiacon: a Baa1 minősítés két kategóriával haladja a magyar állampapírok besorolását, amely jelenleg a Moody’s-nál Baa3.

Becsei András, az OTP Jelzálogbank Zrt. vezérigazgatója a kibocsátás kapcsán elmondta: „Az OTP Jelzálogbank célja, hogy a jövőben a finanszírozási eszközök között nagyobb súlyt kapjanak az értékpapírok, hozzájárulva ezzel a befektetői kör diverzifikáláshoz. Az OTP Csoport fontos forrásként tekint a jelzáloglevelekre, amelyek fedezett értékpapírként a hagyományos német modellen alapuló jogszabályi környezet miatt a legalacsonyabb kockázatot jelentő kategóriát képviselik.”

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A jogszabályokon túl az OTP Jelzálogbank befektetői számára további garanciát jelent az OTP Bank Nyrt. OTP jelzáloglevelekre vonatkozó készfizető kezességvállalása, illetve az OTP Jelzálogbank stabil pénzügyi pozíciója. A hitelintézet magyar számviteli szabályok szerint kimutatott és közétett saját tőkéje 2016. június 30-án 52,4 milliárd forint volt.

Az idei év első félévében a Jelzálogbank további kibocsátásokkal kíván megjelenni a piacon, az OJB2021/I jelzáloglevelek második sorozatrészletének kibocsátására várhatóan február végén kerül sor. A hitelintézet a papírokat intézményi befektetők részére kívánja értékesíteni, tehát elsősorban bankok, alapkezelők lesznek a vásárlói.

 

Hogyan tudok jelzáloglevélbe befektetni?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák