Felminősítés a JCRA japán hitelminősítőtől

Felminősítette Magyarország államadósi besorolását a Japan Credit Rating Agency (JCRA) japán hitelminősítő kedden.

Felminősítés a JCRA japán hitelminősítőtől

A devizában kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzatát "BBB" osztályzatról "BBB pluszra" javította a JCRA. A besorolás kilátása stabil.
    

A forintban kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzatát "BBB pluszról" "A mínuszra" emelte meg a hitelminősítő, az új besorolás kilátása stabil.
    

A JCRA tavaly február 17-én változtatott a magyar államadósság besorolásán: akkor csak a kilátást javította, stabilról pozitívra.
    

A japán hitelminősítő kedden ugyancsak javította, Magyarország hitelminősítésével azonos szintre emelte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) besorolását.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A JCRA keddi közleménye szerint Magyarország felminősítése azt tükrözi, hogy a kormány gazdaságpolitikája hatékonynak bizonyult, jelentősen javította az államháztartás és a pénzügyi rendszer helyzetét, amivel csökkentette a külső adósságot és megerősítette a gazdasági alapokat.
    

A JCRA arra számít, hogy Magyarország gazdasága, államháztartása és pénzügyi rendszere tovább erősödik.
    

A JCRA besorolásában a BBB kategória minden osztályzata befektetésre ajánlott szintet jelent.
    

Az 1985-ben alapított Japan Credit Rating Agency, Inc. elsősorban a japán befektetők számára készít hitelminősítéseket és elemzéseket.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi adójóváírás járna nekem éves szinten?

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

ÁFA adó-kalkulátor

Megerősítette a Nemzetközi Beruházási Bank minősítését a Fitch Ratings

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet megerősítette a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) hosszú távú A mínusz minősítését, stabil kilátásokkal - tájékoztatta a pénzintézet közleményében csütörtökön az MTI-t.
2021. 08. 20. 20:00
Megosztás:

Megerősítette Magyarország adósbesorolását a Standard&Poor's

A három nagy hitelminősítő közül a Standard&Poor's (S&P) felülvizsgálta eddigi besorolását, és megerősítette a BBB besorolást, valamint a stabilnak minősített kilátást: a Fitch-hez hasonlóan a válság közepette is erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét, stabilitását és válságkezelési stratégiáját - közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel.
2021. 08. 15. 02:00
Megosztás:

A Standard&Poor's is megerősítette Magyarország adósbesorolását

A három nagy hitelminősítő közül a Standard&Poor's (S&P) felülvizsgálta eddigi besorolását, és megerősítette a BBB besorolást, valamint a stabilnak minősített kilátást: a Fitch-hez hasonlóan a válság közepette is erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét, stabilitását és válságkezelési stratégiáját - közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel.
2021. 08. 14. 21:00
Megosztás:

A Fitch Ratings megerősítette Magyarország stabil kilátását

A Fitch Ratings nemzetzközi hitelminősítő megerősítette legfrissebb felülvizsgálatában Magyarország államadós-besorolását: továbbra is stabil kilátású BBB osztályzattal tartja nyilván a magyar államadósság-kötelezettségeket - írta szombaton kiadott közleményében a Pénzügyminisztérium.
2021. 07. 31. 14:00
Megosztás:

Megerősítette az amerikai adósbesorolást a Fitch Ratings

Megerősítette a leminősítés lehetőségére utaló, egy éve érvényes negatív kilátás fenntartásával az Egyesült Államok lehetséges legjobb, AAA államadós-besorolását szerdán a Fitch Ratings.
2021. 07. 14. 22:30
Megosztás:

Az MNB felfüggesztette a Cetelem Bank fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítését

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette a Magyar Cetelem Bank Zrt. személyi kölcsönének fogyasztóbarát minősítését, a bank ugyanis megsértette a Minősített fogyasztóbarát személyi hitel pályázati kiírás vonatkozó pontjait azzal, hogy július 1-jétől nem biztosította a teljeskörű online hitelfelvétel lehetőségét - jelentette be csütörtökön a felügyeletet ellátó jegybank.
2021. 07. 01. 16:00
Megosztás:

Stabilra javította az OTP orosz leánybankjának osztályzati kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról az OTP Bank oroszországi leánybankjának osztályzati kilátását hétfőn a Fitch Ratings.
2021. 06. 29. 11:00
Megosztás:

Ezt a besorolást kapta az MVM a Fitch Ratings-től

A magyar államadósságra érvényben tartott osztályzattal azonos, BBB induló besorolással látta el kedden az MVM hosszú távú deviza- és forintkötelezettségeit a Fitch Ratings.
2021. 06. 22. 22:00
Megosztás:

Stabilra javította a brit adósosztályzat kilátását a Fitch Ratings

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Nagy-Britannia AA mínusz szintű államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings.
2021. 06. 19. 16:00
Megosztás:

A Fitch Ratings szerint költségvetési kiigazításokra lesz szükség az adósság csökkentéséhez

Várhatóan rendkívüli ütemben emelkednek még jövőre is a globális államadósság-ráták a koronavírus-járvány gazdasági kárainak enyhítését célzó költségvetési kiadások miatt, és ebben a környezetben kockázatos lenne arra számítani, hogy az alacsony kamatok hosszú távon fennmaradnak, költségvetési kiigazítások nélkül is elviselhetővé téve a magas adósságterheket - áll a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett globális adósságdinamikai áttekintésében.
2021. 05. 24. 13:00
Megosztás:

Közép- és Kelet-Európa adósosztályzatai átvészelték a járvány-sokkot

Adósosztályzati szempontból viszonylag jól átvészelték a koronavírus-járvány okozta sokkot Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség gazdaságai, de az osztályzati kilátásokat megterhelték a térség köz- és külső finanszírozási mutatóira gyakorolt járványhatások - áll a Fitch Ratings szerda este Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében.
2021. 05. 06. 08:00
Megosztás:

Stabilizálódik a globális pénzügyi szektor

Megkezdődött a globális pénzügyi szektor osztályzati kilátásainak stabilizálódása - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban bemutatott negyedéves szektorelemzésében.
2021. 04. 30. 00:05
Megosztás:

Gyorsítják Közép-Európa növekedését az EU-folyósítások

Az új költségvetési időszakban a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok kapják az Európai Unió kohéziós folyósításainak csaknem a felét, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó támogatásokkal együtt ezek a finanszírozások a következő hét évben érezhetően gyorsítják majd a térség gazdasági növekedését - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban bemutatott átfogó szektorelemzésében.
2021. 04. 21. 08:00
Megosztás:

A Standard and Poor's negatívról stabilra javította Románia államadós-besorolásának kilátásait

A Standard and Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő negatívról stabilra javította Románia államadós-besorolásának kilátásait, ugyanakkor megerősítette BBB mínusz/A-3 szintű, befektetési ajánlású besorolását.
2021. 04. 17. 17:00
Megosztás:

A Moody's stabilra javította a magyar bankrendszer kilátását

Stabilra javította az eddigi negatívról több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását csütörtökön a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy az érintett országokban megkezdődik a kilábalás a koronavírus-válságból, és ez a gazdasági kondíciók erősödését eredményezi.
2021. 04. 02. 08:30
Megosztás:

Szigorodnak a kínai hitelminősítési szabályok

A függetlenség növelése és a minőség javulása érdekében a PBOC szigorúbban fogja felülvizsgálni a helyi hitelminősítők működését.
2021. 03. 29. 16:00
Megosztás:

Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást a Baa3 szintű osztályzatra, sem a besorolás tavaly szeptember óta érvényes pozitív kilátására.
2021. 03. 27. 15:00
Megosztás:

Vegyes indexekkel nyitottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon. Az árfolyamok elsősorban a technológiai részvények körében emelkedtek.
2021. 03. 22. 15:30
Megosztás:

Javul a helyzet Csehországban, de a kórházak leterheltek

Csehországban a hét végén is alacsonyabb volt a napi új igazolt fertőzések száma az egy héttel ezelőttihez képest, ez a fertőzés terjedésének lassulását mutatja.
2021. 03. 22. 09:30
Megosztás:

Újabb oltásrekord Nagy-Britanniában

A vasárnap közzétett legfrissebb adatok alapján csaknem 850 ezer embert oltottak be az elmúlt 24 órában a koronavírus elleni vakcinával Nagy-Britanniában. A brit oltási kampány kezdete óta ez az eddigi napi rekord.
2021. 03. 22. 03:00
Megosztás: