Hírek > Növekvő bevétel mellett, csökkent a CIG Pannónia nyeresége tavaly >

Növekvő bevétel mellett, csökkent a CIG Pannónia nyeresége tavaly

2017.02.21 11:45
Mintegy 9 százalékkal, 18,941 milliárd forintra emelkedett a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. díjbevétele tavaly, ugyanakkor éves adózott eredménye 16,5 százalékkal, 724 millió forintra csökkent - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Növekvő bevétel mellett, csökkent a CIG Pannónia nyeresége tavaly

 A 2016. évi negyedik negyedéves, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált, nem auditált gyorsjelentésben közzétett információk szerint az egy részvényre jutó eredmény 11,7 forint lett, 21,5 százalékkal kisebb az előző évi 14,9 forintnál.
    

A nem-életbiztosítási tevékenység díjbevétele 64 százalékos  növekedést ért el, míg az életbiztosítási ágazat  díjbevétele 6 százalékkal csökkent a 2015-ös évhez képest.
    

Az élet üzletágban a saját hálózat által értékesített állomány a 2015-ös új szerzés 95 százaléka volt az elmúlt évben.
    

A nem-élet üzletágnál továbbra is jól teljesít a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT), 2016-ban 5,847 milliárd forint biztosítási díjat ért el, melynek legnagyobb része a casco, a vagyon és kezesség ágazatokhoz kapcsolódik. Az új szerzések összege 1,522 milliárd forintot tett ki, így a negyedik negyedév végén a csoport 3,034 milliárd forintos nem-élet állománnyal rendelkezett.
    

A csoport közös vezetésű vállalata, a Pannónia CIG Alapkezelő Zrt. a 2016-os üzleti év végén több mint 181 milliárd forintot kezelt, ezen belül közel 114 milliárd forintnyi pénztári és több mint 60 milliárd forintnyi unit-linked biztosítói vagyont, amivel a pénztári vagyonkezelés területén 8,2 százalékos, a unit-linked biztosítói vagyonkezelés területén 12,6 százalékos piaci részesedést ért el.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az alapkezelő 2016 végén öt zártkörű befektetési alapot kezelt, így az év végén a hazai zártkörű alapok piacán 8,8 százalékos piaci részesedést szerzett. Az alapkezelő 2016. évi árbevétele 1,044 milliárd forint, adózott nyeresége 487 millió forint volt, amiből 222 millió forint jut a CIG Pannóniára, mint tőzsdei kibocsátóra.
    

A biztosítócsoport Szolvencia II szerinti konszolidált tőkemegfelelése 2016. harmadik negyedév végén 223 százalék volt, tehát jelentősen meghaladta a felügyelet által elvárt - 50 százalékos volatilitási puffert is tartalmazó - 150 százalékos szintet.
    

A biztosító jelentésében egyúttal felidézte, hogy 2016. október 7-én írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében a társaság az MKB Életbiztosító Zrt. 98,97 százalékát, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. 98,98 százalékát vásárolja meg a Versicherungskammer Bayerntől (VKB). A vállalatcsoport az akvizíció előnyeként említette a többi között, hogy az MKB Életbiztosító jó pozíciókkal rendelkezik az életbiztosítások piacán, a csoport célja pedig az ilyen termékek arányának emelése.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi adójóváírás járna nekem éves szinten?

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

ÁFA adó-kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák