Hírek > Donald Trump elítéli az antiszemitizmust >

Donald Trump elítéli az antiszemitizmust

2017.02.21 22:00
Határozottan elítélte el az amerikai zsidó közösségek ellen megszaporodott fenyegetéseket és az antiszemitizmust Donald Trump. Az amerikai elnök kedden újságíróknak nyilatkozott erről, miután látogatást tett az afroamerikai történelem és kultúra Washingtonban a közelmúltban megnyílt múzeumában.
Donald Trump elítéli az antiszemitizmust

Trump "szörnyűségesnek" és "fájdalmasnak" nevezte az elmúlt időszakban az amerikai zsidó közösségeket ért fenyegetéseket. Több közösségi házat ugyanis bombatámadással fenyegettek meg, és a hétvégén a középnyugati Missouri állam egyik nagy kikötővárosában, Saint Louis-ban mintegy száz síremléket gyaláztak meg egy zsidótemetőben.
    

"A zsidó közösségeinket érő antiszemita fenyegetések szörnyűek és fájdalmasak és szomorúan emlékeztetnek bennünket arra, hogy van még dolgunk a gyűlölet, az előítélet és a gonoszság gyökereinek kiszakításában" - szögezte le. A múzeumban tett látogatásáról szólva hangsúlyozta: az jelentőségteljes emlékeztető volt arra, hogy "miért kell harcolnunk a vakbuzgóság, a türelmetlenség és a gyűlölet minden megnyilvánulási formája ellen". Majd hozátette: "ma, és elnökségem minden egyes napján mindent megteszek azért, hogy az afroamerikaiak és valamennyi amerikai számra valóság legyen a szabadság ígérete". Az elnök egyúttal ígéretet tett arra is, hogy nemsokára ellátogat a washingtoni Holokauszt Múzeumba.
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


A múzeum előtt tett nyilatkozatát megelőzően Trump elnök az MSNBC televízióban is leszögezte, hogy "az antiszemitizmus szörnyűséges és meg kell állítani". Hozzátette, hogy a faji megosztottság Amerikában nagyon régi jelenség, s -  anélkül, hogy részletezte volna - utalt arra, hogy van valami, ami akadályozza a kigyógyulást ebből. "Néha javul a helyzet, azután megtorpan, de mi azt akarjuk, hogy jobb legyen, és ezért  egységesek legyünk, összefogjunk" - fogalmazott.
   
Trump elnökhöz csatlakozott az antiszemitizmus elítélésében Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke is, aki Twitter-bejegyzésben szögezte le: "az antiszemitizmus bármilyen formájában rémisztő, és arra bátorítom a hatóságokat országszerte, hogy vegyék komolyan ezeket a fenyegetéseket".
   
Twitter-bejegyzésben emelt szót az antiszemita fenyegetések ellen Trump zsidó hitbe betért lánya, Ivanka is, aki azt hangsúlyozta: "az Egyesült Államok a vallási türelem elvére épült". Ivanka Trump leszögezte: "meg kell védenünk imaházainkat és vallási központjainkat".

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák