Hírek > Gondoskodó munkáltató, nagyobb lojalitás >

Gondoskodó munkáltató, nagyobb lojalitás

2017.02.22 03:30
A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.
Gondoskodó munkáltató, nagyobb lojalitás

A Randstad Award 2016-os kutatása meglepő megállapításokat fogalmaz meg: a teljes munkaidőben dolgozó magyarok átlagosan heti 46 órát töltenek a munkahelyükön a szerződésekben foglalt 41 helyett, és 50 százalékuk hajlandó lenne még többet túlórázni egy magasabb juttatási csomag fejében. Egy korábbi, OTP Bank által készíttetett kutatás arra is rámutatott, hogy a munkavállalók túlnyomó részénél a magasabb juttatások nagyobb elköteleződést ébresztenek a munkavállalókban.

Az adatok ismeretében nem meglepő, hogy az OTP SZÉP kártya, mint az egyik legnépszerűbb juttatási elem, tavaly rekordot döntött mind a munkáltatói feltöltések, mind a felhasználások tekintetében. A munkaadók ugyanis kedvező adózás mellett járulhatnak hozzá a dolgozóik feltöltődéséhez. A munkavállalók pedig egy sokoldalú juttatást kapnak cserébe, amelyet több mint 29 500 elfogadóhelyen használhatnak fel.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője, Vargáné Jandrasits Ildikó szerint az OTP SZÉP kártyát nyújtó munkáltatók folyamatosan bővülő csoportja jól mutatja a rendszer sikerességét: „az OTP SZÉP kártya 2016-ban ismét rekordokat döntött mind a feltöltések, mind a költések tekintetében. A tavalyi évben több mint ezer új vállalat csatlakozott rendszerünkhöz, így mára közel 18 500 magyarországi vállalatnál motiválják a dolgozókat OTP SZÉP kártyával.” Az üzletágvezető hozzáfűzte: „saját kutatásunk rámutatott, hogy másfélszer akkora az elégedett dolgozók aránya azok között, akik kapnak munkáltatójuktól SZÉP kártyás feltöltést, azokhoz képest, akik nem részesülnek ilyen juttatásban.”

Azok a cégek, akiknél elérhető az OTP SZÉP kártya, a tavalyi évben is jelentős mértékben támogatták munkavállalóik pihenését, hiszen összesen több mint 77 milliárd forintot utaltak egy év alatt a dolgozóik kártyáira. Ez több mint 11 százalékkal haladja meg a 2015. évi összeget.

A juttatás továbbra is kedvező feltételek mellett adható, ezért arra számítunk, hogy 2017-ben tovább bővül majd az ilyen formában munkavállalóiról gondoskodó vállalkozások köre - tette hozzá Vargáné Jandrasits Ildikó.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák