Hírek > A digitalizációban a németeket jobban aggasztja a stressz, mint a munkájuk elvesztése >

A digitalizációban a németeket jobban aggasztja a stressz, mint a munkájuk elvesztése

2017.02.22 22:00
• Diákok és tapasztalt szakemberek körében végeztek reprezentatív kutatást munkavállalás és karrier témában Németországban • A többség fontosnak tartja a digitalizációt a munkában, ugyanakkor egyharmaduk számára nem egyértelmű, hogy az mit is jelent • A diákok és munkavállalók bíznak abban, hogy jobban egyensúlyban tudják majd tartani a munkát és a magánéletet a digitalizációnak köszönhetően
A digitalizációban a németeket jobban aggasztja a stressz, mint a munkájuk elvesztése

A német diákok mindössze 2, az alkalmazottak 3 százaléka tart attól, hogy elveszíti a munkáját a digitalizáció miatt. Inkább érzik úgy, hogy a modern technológia segíthet az eddiginél jobb egyensúly megteremtésében a munka és a magánélet között. Ugyanakkor a legnagyobb aggodalmuk az, hogy nagyobb stressznek lesznek kitéve a munkahelyen. A Continental reprezentatív „Karrier Felmérése” minden eddiginél ellentmondóbb képet fest a munka világának jövőjéről, ahogy azt a tizenharmadik, a „digitalizáció” témájában lefolytatott kutatás is jól szemlélteti.


A technikai hatás mellett a digitalizáció jelentős társadalmi dimenzióval is rendelkezik


„A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a németek tisztában vannak annak a változásnak az erejével, amelyet a digitalizáció hoz a munka világába. Ugyanakkor sokszor nem látják azt, hogy ennek a hatásai mikor és hogyan fognak jelentkezni. Egyenlőnek érzik a lehetőségek és a kockázatok mértékét” – mondta el Dr. Ariane Reinhart, a Continental Konszern HR területekért felelős igazgatótanácsának tagja, a tanulmány eredményeinek nyilvánosságra hozatala kapcsán. Úgy véli, hogy a cégeknek az alkalmazottaival együtt kötelessége foglalkozni a munka világának digitalizációjával. „A cég nagyfokú felelősséggel tartozik aziránt, hogy iránymutatást adjon az embereknek, ugyanakkor bevonja őket a változás folyamatába, mint befolyással rendelkező tényezőt. A digitalizációnak nem csak a technikai oldala jelentős, hanem a társadalmi dimenziója is legalább ugyanolyan fontos.”

 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A digitalizációt fontosnak tartják, de még nincs jelen mindenhol


A megkérdezett diákok 81 százaléka és az alkalmazottak 68 százaléka kiemelten fontosnak tartja a digitalizáció hatását a munka világában. Ugyanakkor a megkérdezettek nagy része nem igazán tudja megfogalmazni, hogy a digitalizáció mit is jelent pontosan számára a munka világában. Egyharmaduk még a kifejezést sem tudja hova tenni. Amíg a diákok a digitalizáció alatt a munka világában elsősorban az okostechnológiát és a kommunikációt értik, addig az alkalmazottak a papír nélküli irodákra való digitális átállásra asszociáltak, amely évtizedek óta jelen van. 

 

A digitalizáció egyáltalán nem könnyíti meg a dolgokat


A megkérdezettek kevesebb, mint fele: a diákok 46 százaléka illetve az alkalmazottak 38 százaléka azt várja a digitalizációtól, hogy megkönnyítse az életét. A kutatás eredményei szerint a diákok 41 százaléka és az alkalmazottak 43 százaléka úgy látja, több lehetőség rejlik a digitális átállásban, mint kockázat. A kutatásban résztvevők kétharmada véli úgy, hogy többet kellene befektetni a digitális infrastruktúrák kialakításába.

 

A Continental a munkakörülményekre és a személyi felelősségre helyezi a hangsúlyt

 

„A digitális transzformáció dinamikus változása új lehetőségeket hoz el számunkra, új esélyeket kapunk a sikeres üzletmenetre. Olyan munkahelyet szeretnénk teremteni az alkalmazottainknak, ahol továbbra is sikeresen fejlődhetnek a digitalizáció kihívásaival szembenézve, teret adva a bennük rejlő teljes potenciálnak” – hangsúlyozza Ariane Reinhart. „Jelenleg is gőzerővel dolgozunk azon, hogy bevezethessük a rugalmas munkakörülmények globális szabályrendszerét. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy az alkalmazottaink 90%-ka világszerte élhessen a mobil munkavégzés, rész- és rugalmas munkaidő és meghosszabbított szakmai szabadság lehetőségeivel” – mondta el a HR vezető.

Ugyanakkor felhívja a figyelmet a munkavállalók személyes felelősségének érzékelésére. „A rugalmas munkaidő és munkahely csak akkor kivitelezhető, ha a munkavállaló hajlandó és képes önmagát menedzselni.”

 

Aggodalom a túlterhelés és a stressz által okozott betegségek iránt


A megkérdezettek majdnem kétharmada tart attól, hogy a munka világába egyre jobban beférkőző digitalizáció által a stressz egyre nagyobb mértékben okoz majd megbetegedéseket. A kutatás emellett rávilágít arra az aggodalomra is, hogy nem lesznek képesek megbirkózni az új, rugalmas munkamodellekkel. A válaszadók egyben azt is feltételezik, hogy a munkaadók általában magasabb szintű rugalmasságot várnának el tőlük, mint amit ők maguk képesek és hajlandóak nyújtani. Például az alkalmazott személyek 43 százaléka azt állítja, hogy rugalmasan tudják kezelni a munka helyszínét. Ugyanakkor 60 százalékuk feltételezi azt, hogy a munkaadójuk el is várja tőlük ezt a fajta rugalmasságot. Ez a különbség a diákok körében is tapasztalható, 54 százalék a 68 százalékkal szemben.

 

A kutatás szerint a diákok kétharmada és az alkalmazottak 58 százaléka számára a magánélet és a munka egyensúlya a legfontosabb, megelőzve így a biztos munkahelyet és a jó fizetést. A résztvevő diákok több mint fele úgy véli, hogy a felhőben való dolgozás, a big data, a közösségi hálózatok és a kollaboráció bír kiemelt jelentőséggel. Az alkalmazott munkavállalók számára viszont az otthonról dolgozás a legfontosabb. A negatív hatásokat vizsgálva a diákok 39 százaléka és az alkalmazottak 44 százaléka gondolja azt, hogy a fokozódó digitalizáció hatásaként az alkalmazottak elméletben mindig elérhetővé válnak.

 

Ariane Reinhart nem lát ellentmondást ezen a területen. „Úgy látjuk, hogy a munka digitális világának további fejlődése lehetőséget ad arra, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a cég nagyobb szintű rugalmasság iránti szükségleteit az alkalmazottak igényével, miszerint kiegyensúlyozottabb kapcsolatra vágynak a munka és a magánélet között. Ezt csak aktív és konstruktív párbeszéddel, és új ötletek kipróbálásával érhetjük el. Emellett a munkahelyi egészségre is kiemelt figyelmet kell szánni. A digitalizáció fokozódásával egyre fontosabb menedzselési feladattá válik az, hogy a vezetők jobban odafigyeljenek a beosztottjaikra – a kulcsszó itt az egészséges menedzsment.”


A Continental által megbízott Alkalmazott Társadalmi Tudományok Intézet reprezentatív kutatása körülbelül 1000 diák és 35-50 év közötti alkalmazott bevonásával készült Németországban.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák