Hírek > Hamarosan magyar híradót nézhetnek az Ausztráliában élő magyarok >

Hamarosan magyar híradót nézhetnek az Ausztráliában élő magyarok

2017.02.23 02:15
Sikeres és eredményes tárgyalásokat folytattak a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezetői Ausztráliában. Számtalan találkozón, egyeztetésen vagyunk túl, konkrét megállapodásokat kötöttünk - mondta az MTI-nek Dobos Menyhért, a Duna MSZ Zrt. vezérigazgatója.
Hamarosan magyar híradót nézhetnek az Ausztráliában élő magyarok

Ausztráliai látogatásunk sikeres volt, tovább mélyítette a kapcsolatot a hazai és az Ausztráliában élő magyarok között - ezt Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. televíziós médiaszolgáltatásért felelős igazgatója közölte az MTI-vel.
   
"A kintlétünk alatt hét közönségtalálkozón vettünk részt, és számos helyi médium vezetőjével  tárgyaltunk. A  melbourne-i 31-es televíziós csatornával megállapodtunk abban, hogy heti magyar nyelvű híradót biztosítunk a számukra a jövőben" - tért ki a konkrétumokra Medveczky, majd így folytatta: "eredményes tárgyalásokat folytattunk a perth-i WTV vezetőjével arról, hogy heti rendszerességgel Magyarországról szóló, angol nyelvű híradást szolgáltatunk. Ezen felül fikciós, dokumentum, zenei, és egyéb műfajú tartalmakat is elérhetővé teszünk".
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Dobos Menyhért elmondta továbbá, hogy tárgyaltak az Ausztrál SBS országos televízióval a magyar nyelvű adások sugárzásáról, az eddigi együttműködés kibővítéséről, továbbá megállapodtak melbourne-i és perth-i magyar nyelvű újságokkal, hogy a közmédia által szerkesztett mediaklikk.hu oldal használatára vonatkozó tájékoztatót elhelyezik médiumaikban, hogy az ottani magyarság interneten keresztül elérje a közszolgálati csatornákat.
   
A sydney-i magyar nyelvű rádió interjút készített a közmédia vezetőivel, és megállapodás született arról, hogy a mediaklikk.hu használatáról készített spotot több alkalommal sugározni fogják, valamint az ismertetőt elhelyezik a honlapjukon.
   
Dobos Menyhért és Medveczky Balázs Melbourne-ben részt vett egy nagyszabású Puskás Ferenc emlékünnepség-sorozaton.
   
Az ausztráliai tárgyalásokat megelőzően a Duna vezetői Új-Zélandon találkoztak a magyar kolónia képviselőivel. Aucklandben, Wellingtonban és Christchurchben több száz érdeklődő előtt ismertették a magyar közmédia programjait, ezen belül is a Duna World diaszpórának szánt műsorait. Számos kérdés, kérés hangzott el a műsor gazdagításával, valamint a közmédia műsorait tartalmazó mediaklikk.hu kínálatával, elérhetőségével kapcsolatban.
   
Ausztráliában közel hetvenezer magyar él, akik főként Melbournben és Sydneyben telepedtek le, Új-Zélandon mintegy hétezer lakos vallja magát magyarnak. A közszolgálati médiarendszernek a Médiatörvényben és a Közszolgálati Kódexben nevesített feladata a világ magyarságával történő kapcsolatápolás, és annak előmozdítása, hogy a világ magyarsága anyanyelvén tájékozódhasson Magyarország mindennapjairól.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák