Hírek > Mit remélnek Ukrajnában? >

Mit remélnek Ukrajnában?

2017.02.23 10:30
Bár az elmúlt három évben bekövetkezett változások a mindennapi életet nehezebbé tették Ukrajnában, mindenki bízik abban, hogy az ukrán kormány reformjai előbb-utóbb beérnek - mondta Anton Bendarzsevszkij, a posztszovjet térség szakértője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában, az ukrajnai forradalom harmadik évfordulóján.
Mit remélnek Ukrajnában?

A szakértő elmondta: Petro Porosenko ukrán elnök a múlt héten arról beszélt, hogy az elmúlt három évben több minden történt Ukrajnában, mint az elmúlt 25 évben, és több olyan dolgot is megváltoztattak, ami a szovjet rendszer hagyatéka volt. A szakértő példaként említette, hogy - bár az ukrán rendszer még mindig túlságosan bürokratizált - csökkentették a nyomtatványok számát, amiket a lakosságnak a mindennapi ügyeik intézéséhez használniuk kell. További példaként említette a változásokra, hogy liberalizálták az energetikai piacot.
    

Hozzátette: az átalakítások következtében a rezsiköltségek nőttek, és magas volt az infláció is Ukrajnában, ezért a változások a mindennapi életet "negatív irányba tolták el", de szavai szerint mindenki bízik abban, hogy a reformok előbb-utóbb beérnek.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák