Hírek > Közel 20 százalékkal csökkent az álláskeresők száma Zala megyében >

Közel 20 százalékkal csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

2017.02.25 06:00
Zala megyében 19 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma januárban a múlt év azonos időszakához képest - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya pénteken az MTI-vel.
Közel 20 százalékkal csökkent az álláskeresők száma Zala megyében

Az év első hónapjában 7697 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, 1,8 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban. A regisztráltak száma a foglalkoztatási főosztály adatai szerint a tavaly decemberit 650-el haladta meg.
   
A nyilvántartottak számában bekövetkezett havi növekedés elsősorban az idényjellegű, a szezonális foglalkoztatással összefüggő (év elejére jellemző) magas beáramlásból adódott. Ugyanakkor a közfoglalkoztatottak száma csak mérsékelten, kevesebb, mint százzal csökkent - közölték.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Januárban a gazdaságilag aktív népesség 6 százaléka volt regisztrált álláskereső Zalában. Az álláskeresési ráta a decemberinél 0,4 százalékponttal magasabb, míg az egy évvel korábbinál 1,5 százalékponttal alacsonyabb volt.  
   
Az év első hónapjában 1,4 ezer új álláshely volt a megyében, ebből 1,3 ezerhez nem igényeltek támogatást a munkaadók.
   
Januárban 900 álláskereső került ki a nyilvántartásból, közülük 500-an váltak foglalkoztatottá.
   
A foglalkoztatási főosztály közleményében kitért arra is, hogy január végén 1,7 ezer tartósan, egy évnél régebb óta folyamatosan munkát kereső regisztrált álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, 600-al kevesebb, mint egy évvel korábban.
  
A nyilvántartott álláskeresőkön belül a pályakezdők száma is  mérséklődött: január végén az álláskeresők 9 százaléka, 665 fiatal volt regisztrált álláskereső, míg egy évvel korábban csaknem 970-en keresetek állást a kirendeltségek segítségével.

 

Kapcsolódó kalkulátorok:

Mennyi pénzt ér a házimunkád? - kalkulátor

Mennyi pénzt kellene keresnem, ha rendesen megfizetnének?

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák