Hírek > Új pártot alapítottak Olaszországban >

Új pártot alapítottak Olaszországban

2017.02.26 05:40
Demokraták és Progresszívek Mozgalma néven alapítottak új pártot szombaton az olasz Demokrata Párt (PD) baloldali szárnyának szakadár tagjai, akik a PD-t vezető Matteo Renzi politikáját ellenezve léptek ki a pártból.
Új pártot alapítottak Olaszországban

A párt teljes neve 1. cikk - Demokraták és Progresszívek Mozgalma (Articolo 1 - Movimento Democratici e Progressisiti). Az elnevezés az olasz alkotmány első cikkére utal, mely szerint Itália a munkán alapuló köztársaság.
    
Mindenekelőtt a munkahelyteremtést és a fiatalokat tartjuk szem előtt - hangoztatta Roberto Speranza, az új politikai formáció egyik alapítója, a PD egykori képviselőházi elnöke, aki a szintén korábbi PD-politikus Enrico Rossival, Toszkána tartományi elnökével és Arturo Scottival, a Baloldal volt politikusával jelentette be az új párt megalakulását.
    
Speranza hozzátette, hogy az új csoport célja az olasz balközép újjáépítése. A párthoz a PD úgynevezett Renzi-ellenes, baloldali szárnyának tagjai csatlakoznak, akik egymás után hagyják el egykori pártjukat. Az új párthoz csatlakozott Massimo D'Alema volt kormányfő, Pier Luigi Bersani, a PD volt főtitkára, valamint Vasco Errani, akit Matteo Renzi tavaly szeptemberben nevezett ki kormánybiztosnak a földrengés sújtotta közép-olaszországi térség újjáépítésére.
    

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Elemzők már 9 százalékra becsülik az új baloldali párt esetleges választási támogatottságát.
    
Az új párt a római képviselőházban és a szenátusban is külön frakciót alakít.
    
Matteo Renzi egy héttel ezelőtt jelentette be lemondását a PD főtitkári tisztéből, egyidejűleg azonban ismét jelöltette magát ugyanerre a tisztségre, vagyis nem kíván megválni a párt vezetésétől. A PD baloldali szárnya viszont Renzi távozását sürgette. A PD április 30-án tartja a főtitkárválasztást. A Demokraták és Progresszívek Mozgalma még nem jelentette be, hogy ki lesz a párt vezetője.
    
A Corriere della Sera című olasz napilap szombati felmérése szerint a választók 80 százaléka úgy véli, hogy személyi leszámolás ment végbe a pártban, és 58 százalék szerint a pártszakadás gyengítette Matteo Renzit. 


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák