Hírek > Trump szerint a nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik >

Trump szerint a nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik

2017.02.27 03:00
A nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik - hangsúlyozta Donald Trump elnök az amerikai konzervatív mozgalom éves konferenciáján (CPAC).
Trump szerint a nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik

Az elnök még a konferencián elmondott beszéde előtt Twitter-bejegyzésben bírálta a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI), mert szerinte nem tudja megakadályozni a kiszivárogtatásokat. Ezzel Trump a CNN csütörtök éjjeli riportjára utalt, amelyben a hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra utalva azt állította, hogy a Fehér Ház arra kérte az FBI-t, hogy nyilvánosan cáfoljon minden sajtóhírt, amely az Oroszországgal történt kapcsolatfelvételt taglalja. Az FBI állítólag visszautasította a kérést.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.


Beszéde elején Trump elnök leszögezte:  hitvallása változatlanul az, hogy Amerikát naggyá  tegye. Ezt követően ismét a sajtót bírálta. Hangsúlyozta, hogy a sajtónak "nincsenek forrásai, csak kitalálják ezeket", bár hozzátette: nem sajtóellenes és nem zavarja őt, ha a média - mint fogalmazott -  rosszat  mond róla. Kitért arra, hogy szerinte a sajtónak nem szabad meg nem nevezett forrásokra támaszkodnia. Hozzátette: az ABC, az NBC és a CBS televíziók felmérései pontatlanok, "hamis narratívát kreálnak". Leszögezte, hogy "a hamis hírek nem az igazat mondják, nem az embereket képviselik, valamit majd teszünk ez ellen".
   
Donald Trump kifejtette, hogy az elnökválasztáson aratott  győzelme "az amerikai zászló melletti kiállás" győzelme volt. Hozzátette: "nincsen globális pénz, nincsen globális zászló, ő sem a glóbuszt képviseli, hanem Amerikát".  A konferencia közönsége felállva tapsolta meg mondatait.
   
Miközben leszögezte, hgy "zűrzavart örökölt", megismételte, hogy választási ígéreteit be fogja tartani. "Gyors és erőteljes" cselekvést ígért a határok védelmében, megerősítette, hogy az amerikai-mexikói határra ígért fal építését hamarosan, még az eredetileg tervezett időpont előtt megkezdik. Szintén megerősítette, hogy az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvényt visszavonják és újat terjesztenek elő. A középosztályt megerősítendő, adócsökkentést helyezett kilátásba. Történelmi programnak minősítette, hogy a szerinte a gazdaságot és munkahelyeket gúzsba kötő szabályozásokat kormányzata lazítja, s hangsúlyozta: "eljött az ideje, hogy az amerikaiak a segélyek helyett munkába álljanak". Bejelentette, hogy az amerikai katonai erő újjáépítéséhez a Fehér Ház nagyszabású költségvetést kér, mint fogalmazott "ez lesz az amerikai történelem egyik legnagyobb" haderő-megújítása. Közölte, hogy a Pentagon (védelmi minisztérium) nemsokára előterjeszti az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzését célzó tervezetet. A terror elleni harcot különösen fontosnak mondta, s ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet: "nézzék meg, mi történik Európában, Németországban, Franciaországban!... Párizs nem Párizs többé".         


Az elnök hangsúlyozta: "a nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik. A terroristák nem tudnak csapást mérni Amerikára, ha nem tudnak belépni az országba".  
   
Végül  Donald Trump leszögezte, hogy a Republikánus Párt - amelyet erősnek nevezett - "az amerikai dolgozó emberek pártja lesz".        

Donald Trump beszédét a CPAC konferencia közönsége többször is tapssal szakította meg, s az első kommentárok szerint a konzervatív mozgalom immár Donald Trump mozgalma.        

A CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) évente megrendezett országos konzervatív összejövetel, amelyet 1964-ben, a republikánusok elnökjelöltjének, Barry Goldwater szenátornak a földcsuszamlásszerű veresége után hívtak életre. Az első szervezett CPAC-ot 1974-ben rendezték meg, s akkor a vezérszónok a kaliforniai kormányzó, Ronald Reagan volt. Azóta a konferencia a jobboldal nagyszabású rendezvénye, az amerikai politikai és közélet egyik meghatározó eseménye. Az idei konferencia csütörtökön kezdődött, mások mellett Steve Bannon, elnöki főtanácsadó, Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke, és Mike Pence alelnök mondott beszédet.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák