Hírek > Újra tárgyalná az EU Szerbia csatlakozását >

Újra tárgyalná az EU Szerbia csatlakozását

2017.02.27 18:10
Újabb uniós csatlakozási fejezeteket, az oktatásról és művelődésről szóló 26., valamint a vállalkozás- és iparpolitikával foglalkozó 20. fejezeteket nyitotta meg Szerbiával az Európai Unió hétfőn.
Újra tárgyalná az EU Szerbia csatlakozását

A Szerbia csatlakozásáról tárgyaló miniszteri szintű konferenciának Brüsszelben tartott ötödik ülésén megnyitott további két fejezettel együtt immár nyolc csatlakozási fejezetéről folyik miniszteri szintű tárgyalás a 35-ből.
    

A korábban megnyitott fejeztek között van a pénzügyi ellenőrzésre vonatkozó 32. fejezet, a Szerbia és Koszovó közötti kapcsolatok normalizálását megkövetelő 35. fejezet 1-es pontja, az emberi jogokról és az igazságszolgáltatásról szóló 23. fejezet, a jog érvényesülése, a szabadság és biztonság kérdését taglaló 24. fejezet, valamint a közbeszerzésre vonatkozó 5. fejezet.
    

A 2014 januárjában kezdődött csatlakozási tárgyalások megbeszélésein a fejezetek közül kettőt - a tudománnyal és kutatással foglalkozó 25. fejezetet, valamint a hétfőn megnyitott oktatásról és művelődésről szóló 26. fejezetet - ideiglenesen lezárták - közölte a miniszterek tanácsának sajtószolgálata.
    

A tárgyalás részleteit ismerő uniós források tájékoztatása szerint az oktatásról és művelődésről szóló uniós tárgyalási fejezetet már korábban is megnyitotta volna az EU Szerbiával.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A fejezetek megnyitásához azonban a tagországok beleegyezésére van szükség és Horvátország eddig nem adott zöld jelzést a 26. fejezet megnyitására. Úgy vélte ugyanis, hogy Szerbiában nem adott minden feltétel a kisebbségi oktatáshoz, példaként említve a tankönyvek szerbről horvátra fordításának hiányosságait. Szerbia lakosságának kevesebb mint egy százaléka horvát, Zágráb viszont a kisebbségvédelem fejlesztését tartja Belgrád egyik legfontosabb feladatának.
    

Horvátország nyár elején az emberi jogokról és az igazságszolgáltatásról szóló 23. tárgyalási fejezet megnyitását akadályozta meg, akkor is a kisebbségi jogok hiányosságaira hivatkozott. A fejezet végül júliusban megnyílhatott.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák