Hírek > Külföldi lap Magyarországról - Mi van a magyar és a lengyel politika mögött? >

Külföldi lap Magyarországról - Mi van a magyar és a lengyel politika mögött?

2017.02.28 16:15
A Die Zeit című német liberális hetilap hírportálja Amikor a demokráciából diktatúra lesz címmel közölt cikket Magyarországgal kapcsolatban.
Külföldi lap Magyarországról - Mi van a magyar és a lengyel politika mögött?

 A szerző, Martin Klingst kiemelte, hogy sok német aggódik Donald Trump amerikai elnök miatt, de legalább ennyire kellene aggódniuk azért is, ami a "közvetlen szomszédságban történik, az EU demokratikus országaiban, amelyek lépésről lépésre autokráciává változnak".
    

Így mindaz, ami "Lengyelországban vagy Magyarországon történik, és ami rövidesen talán Hollandiában és Franciaországban is fenyeget, aláássa a közösség alapjait, és a szabadságra, a biztonságra és a jogra felépített (második világ)háború utáni európai békerendszert".
    

A "Trumpok, Orbánok és Kaczynskik korszakában" a választási győzelmet és a parlamenti többséget átértelmezik "abszolút hatalmi igénnyé, amelynek minden - még a jog is - alárendelődik" - írta a Zeit Online szerzője.
   

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az "Orbánok és Kaczynskik" éppen úgy mint Trump, úgy érzik, hogy "élharcosai és vezetői egy széles népi mozgalomnak, amely a régi elitek, a hagyományos intézmények és a kulturális változás ellen" lép fel, úgy látják, hogy "háborúban állnak a régi liberális renddel", és számukra a kritikus sajtó, a multilaterális intézmények és a döntéseikkel szembeszegülő bírók "ellenségek".
    

Azonban míg az Egyesült Államokban, ebben a csaknem 250 éve működő demokráciában a fékek és ellensúlyok rendszere sikeresen védekezik a Fehér Ház "frontális támadásaival" szemben, Magyarországon és Lengyelországban, ezekben a "fiatal demokráciákban" a hagyományos védelmi és ellenőrző mechanizmusok "túl gyengék", és az EU-nak nincs "ereje, akarata" és "jogi eszköze" sem a folyamatok feltartóztatására - fejtette ki Martin Klingst.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák