Hírek > Partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix >

Partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix

2017.03.01 07:00
Globális stratégiai partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix internetes televíziós tartalomszolgáltató - közölte a Telenor Magyarország kedden az MTI-vel.
Partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix

Az együttműködés első lépéseként a norvég tévészolgáltatók közül a Telenor elsőként nyújt set-top boxba integrált Netflix-szolgáltatást a Telenor-csoporthoz tartozó Canal Digital Cable kábel- és műholdas televíziós szolgáltató ügyfelei számára. Az előfizetők a Netflix eredeti sorozatait, mozifilmeket és gyerekműsorok széles választékát érhetik így el, a Telenor pedig biztosítja, hogy ügyfelei telenoros számlájuk terhére vehessék igénybe a Netflix szolgáltatását.
   
A közlemény szerint a Telenor más piacokon is tervezi a set-top box integráció megvalósítását, de azt nem közölték, hogy más országokban mikor válhat elérhetővé a szolgáltatás.
   
A norvégiai központú Telenor Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 piacán rendelkezik mobil érdekeltséggel, mintegy 186 millió mobil előfizetője van, továbbá 33 százalékos részesedése van a 14 piacon működő VimpelCom Ltd-ben.
   
A Magyarországon 3,5 millió előfizetővel rendelkező mobilszolgáltató piaci részesedése 30 százalék körül van, és több mint 1100 munkavállalót foglalkoztat.
   
A Telenor Magyarország Zrt. a 2015-ös lezárt üzleti évben 157,833 milliárd forint árbevételre tett szert a nyilvános adatok szerint, ami 772 millió forinttal haladta meg a cég 2014-es bevételét. Adózott eredménye 2015-ben 22,612 milliárd forint volt, ami 1,395 milliárd forinttal maradt el az előző évitől.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák